Greu de învins

90% dintre virozele respiratorii nu se dau bătute nici în lupta cu antibioticele. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că automedicaţia cu antibiotice poate lăsa urme grave asupra organismului şi mai ales poate duce la scăderea drastică a imunităţii.

Virozele respiratorii reprezintă cea mai frecventă afecţiune a sezonului rece. În fiecare an, adulţii dezvoltă până la patru episoade acute de infecţii ale căilor respiratorii, în timp ce copiii pot dezvolta până la 8 sau chiar 12 astfel de episoade. Infecţiile respiratorii ale copiilor reprezintă cel mai frecvent motiv pentru vizitele la medicul de familie sau la pediatru.
Copilul care răceşte de cel puţin trei ori pe sezon trebuie să fie investigat medical mult mai atent. Deşi nu a devenit o practică, aşa cum este în ţările Uniunii Europene, totuşi părinţii trebuie să facă rapid un test privind starea de imunitate a copilului.
În această perioadă sunt în circulaţie zeci de tipuri de adenovirusuri şi virusuri paragripale, ceea ce face ca paleta îmbolnăvirilor să fie foarte extinsă.
Faptul că sistemul imunitar este format complet abia la vârsta de 10 ani, conduce la infecţii respiratorii mai frecvente şi mai severe la copii, de cele mai multe ori cu consecinţe pe termen lung, iar în 80 la sută din cazuri tratamentul iniţial este unul antibiotic, cu efecte adverse binecunoscute: alergii, diaree, afecţiuni gastrointestinale sau infecţii fungice.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close