S-a făcut testul de aderență a asfaltului de pe Calea Unirii

Reprezentanții unei firme din Piatra Neamț au venit la Suceava pentru a face testele de aderență a asfaltului de pe Calea Unirii, pe segmentul unde au avut loc mai multe accidente de circulație, după turnarea noului covor asfaltic. Indiferent de rezultatul acestor teste, conducerea primăriei a anunțat că va adopta măsuri pentru a crește gradul de siguranță rutieră în zonă.

Primăria municipiului Suceava a încheiat un contract cu o firmă privată din Piatra Neamț pentru a face testul de rugozitate a asfaltului turnat toamna trecută pe Calea Unirii, întrucât în zonă s-au produs mai multe accidente de circulație. Unii dintre șoferii implicați în aceste evenimente rutiere au semnalat că asfaltul era neobișnuit de alunecos în condiții de umiditate și temperaturi pozitive. Pe de altă parte, polițiștii au făcut mai multe acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere în zonă, în urma cărora s-a demonstrat că șoferii nu respectă limita de viteză de 40 de km la oră.

„Suntem în zona grupului școlar pe Calea Unirii, unde primăria municipiului Suceava face acel test de aderență de rugozitate a asfaltului.
Sunt veniți cei din Piatra Neamț cu care avem contract pentru a afla dacă acest asfalt este conform sau nu. Vom avea rezultatul în zilele următoare. Dar până atunci, indiferent de ce rezultat vine, primăria municipiului Suceava va monta acele benzi rezonatoare pentru a atenționa să se reducă viteza.
Totodată vom monta și un parapet pentru a separa partea carosabilă de partea pietonală, pentru a avea o protecție mai mare a celor care merg pe jos. Și indiferent de ceea ce impune primăria municipiului Suceava, este foarte important ca cei care sunt participanți în traficul rutier să respecte legislația rutieră. Și să respecte viteza de 40 km la oră. Inclusiv pe acest stâlp scrie foarte mare pericol de accidente. 40 km la oră, dacă se respectă, nu vor fi probleme.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close