Muncitorii de la ACET au lucrat fără întrerupere mai bine de 24 de ore ca să găsească și să înlocuiască conducta de canalizare avariată, care a provocat surparea asfaltului pe bulevardul 1 Mai, chiar în fața Primăriei Suceava. Lucrarea a fost dificilă și a generat tensiuni între conducerea Primăriei Suceava și conducerea ACET.S.A. În timp ce viceprimarul Lucian Harșovschi i-a acuzat pe muncitori că au intervenit cu întârziere, reprezentanții ACET au transmis că au găsit în canalizare bucăți de bitum de la asfaltarea bulevardului principal.
Semnele avariei de la conducta de canalizare de pe Bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava au apărut în cursul zilei de vineri. Atunci, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, ar fi semnalat problema la ACET. Pentru că muncitorii nu erau ajunși la fața locului în seara zilei de sâmbătă, Lucian Harșovschi a transmis un mesaj contondent conducerii ACET.
La scurt timp de la apelul telefonic, muncitorii de la ACET au venit pe Bulevard ca să remedieze avaria. Unul dintre aceștia a spus la fața locului că problema ar fi fost cauzată de fapt de firma care a asfaltat principalul bulevard al Sucevei, întrucât în canalizare s-au găsit bucăți de bitum. Muncitorii au găurit asfaltul în mai multe locuri până au reușit să găsească avaria. Ei au lucrat fără întrerupere timp de 24 de ore în condiții grele. Atât primarul Ion Lungu, cât și viceprimarul Lucian Harșovschi au supravegheat lucrarea.
„Cum e, băieți? Tot așa ca aseară? Ați găsit unde? Mai puteți? Toată noaptea, nu? Bună dimineața! Așa cum am spus, vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă. Suntem pe bulevardul numai la intersecție cu strada Universității, unde vineri seara apărut o surpare. Așa cum am spus, vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă. Au intervenit cei de la CET după o zi. Uitați-vă că încă sunt aici, au o noapte, de când lucrează acești oameni, cred că deja le este foarte greu, dar se pare că au găsit locul unde este avaria, e chiar unde a apărut prima surpare în teren.”
S-a lucrat toată noaptea și, așa cum se poate observa, la o adâncime de aproximativ 5 metri, s-a găsit o coloană de canalizare, o conductă de canalizare practică ruptă în două, de la, mă rog, greutatea, asfaltului, bolovanii care au existat acolo, probabil tasarea în timp care s-a produs, traficul care este în zonă și încercăm să reparăm, cât mai repede această avarie. Eu sper că oamenii care lucrează aici, astăzi, să rezolvăm această problemă, în așa fel încât în cursul zilei de mâine să putem aduce cât de cât terenul la stare inițială, să nu mai fie probleme cu traficul în zonă. Da, este un eveniment neplăcut, din păcate. Noi am făcut tot ce am putut din punct de vedere al primăriei, am atras fonduri europene, dar îmi pare că nu toate conductele au fost schimbate, pentru că au fost proiecte europene care prevăd doar extinderea conductelor de apă și canalizare, așa cum am procedat în cartierul Burdujeni-Sat, în cartierul Ițcani, și mai puțin a magistralelor care au anumite vechime și, sigur, o să trebuiască, împreună cu cei de la ACET, cu operatorul județean, să facem o strategie în oraș, acolo unde sunt puncte vulnerabile, cum este și acesta, de aici, să luăm măsuri, să înlocuim o parte din conductele care sunt vechi de canalizare și de apă de la caz la caz.
În dimineața zilei de duminică, Lucian Harșovschi le-a adus cafea caldă muncitorilor de la ACET. După finalizarea lucrării, asfaltul de pe Bulevardul 1 mai va trebui să fie adus la starea inițială. Conform declarațiilor directorului ACET, Ștefan Groza, conducta de canalizare problematică a fost fracturată în două locuri pe o distanță de șase metri. Ștefan Groza, a explicat că din canalizare au fost scoase, pe lângă alte obiecte, bucății de bitum și de beton care provin de la operațiunea de asfaltare. El a arătat că, înainte de asfaltare, gurile de canal ar fi trebuit să fie acoperite cu cartoane.
De ce nu este asa o mobilizare si supraveghere oriunde.In alte parti se sparge si se lasa asa ani de zile.ACET-il mareste preturile artificial si servicii de calitate 0!!!