Suceava: problema deșeurilor, rezolvată

Primăria Suceava a reușit să rezolve spinoasa problemă a deșeurilor, susține primarul Ion Lungu. Alesul local a anunțat că groapa temporară de deșeuri de la Ipotești a fost închisă printr-un proiect cu fonduri norvegiene. La recepția finală a lucrărilor au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Mediului, care au transmis că proiectul de la Suceava este un exemplu de bune practici.

Depozitul temporar de deșeuri al municipiului Suceava de pe raza Comunei Ipotești a fost închis printr-un proiect prietenos cu mediul înconjurător, finanțat de norvegieni. Recepția finală a lucrărilor a avut loc pe 24 aprilie, în prezența primarului Ion Lungu, a viceprimarului Lucian Harșovschi și a unor reprezentanței ai Ministerului Mediului.

Dacă primăria Suceava nu primea acordul Ministerului Mediului ca să închidă groapa temporară de la Ipotești, trebuia să plătească 10 milioane de euro ca să transfere gunoiul cu camioanele la groapa de deșeuri de la Moara. În plus, dacă gunoiul era transferat, platforma ecologică de la Moara s-ar fi închis cu trei ani mai devreme.

În vârful depozitului temporar de deșeuri de la Ipotești, au fost montate panouri fotovoltaice. Panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru echipamentele de supraveghere și de monitorizare a zonei. Reprezentanții Ministerului Mediului au transmis că proiectul de la Suceava este un exemplu de bune practici. Primarul Ion Lungu a mai declarat că municipalitatea ar vrea să amenajeze un parc fotovoltaic pe terenul gropii de gunoi de la Călău.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close