Primăria Suceava a reușit să rezolve spinoasa problemă a deșeurilor, susține primarul Ion Lungu. Alesul local a anunțat că groapa temporară de deșeuri de la Ipotești a fost închisă printr-un proiect cu fonduri norvegiene. La recepția finală a lucrărilor au fost prezenți și reprezentanți ai Ministerului Mediului, care au transmis că proiectul de la Suceava este un exemplu de bune practici.
Depozitul temporar de deșeuri al municipiului Suceava de pe raza Comunei Ipotești a fost închis printr-un proiect prietenos cu mediul înconjurător, finanțat de norvegieni. Recepția finală a lucrărilor a avut loc pe 24 aprilie, în prezența primarului Ion Lungu, a viceprimarului Lucian Harșovschi și a unor reprezentanței ai Ministerului Mediului.
Dacă primăria Suceava nu primea acordul Ministerului Mediului ca să închidă groapa temporară de la Ipotești, trebuia să plătească 10 milioane de euro ca să transfere gunoiul cu camioanele la groapa de deșeuri de la Moara. În plus, dacă gunoiul era transferat, platforma ecologică de la Moara s-ar fi închis cu trei ani mai devreme.
În vârful depozitului temporar de deșeuri de la Ipotești, au fost montate panouri fotovoltaice. Panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru echipamentele de supraveghere și de monitorizare a zonei. Reprezentanții Ministerului Mediului au transmis că proiectul de la Suceava este un exemplu de bune practici. Primarul Ion Lungu a mai declarat că municipalitatea ar vrea să amenajeze un parc fotovoltaic pe terenul gropii de gunoi de la Călău.