Vizitați muzeele în vacanța de Paști

Vacanța de Paști este mai lungă anul acesta, mai ales pentru angajații din sistemul public care fac punte între liberele din 1 și 3 mai, astfel că se vor întoarce la serviciu cel mai devreme marți, pe 7 mai. Vremea se anunță frumoasă și caldă, în cea mai mare parte a timpului, astfel că, pe lângă participarea la slujbe, vizite la rude și mese întinse, plimbările în natură sau vizitarea muzeelor sunt binevenite. Cele mai importante obiective turistice din județul Suceava au un program special.

Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc sunt câteva dintre obiectivele cele mai căutate din județul Suceava pe tot parcursul anului.

La cetate este deschis în toată această perioadă, din 1 până în 4 mai, între orele 9 și 22, cu ultima intrare de la ora 21, iar în 5-6 mai, între orele 10 și 18, cu ultima intrare de la ora 17. Muzeul Satului Bucovinean, pe de altă parte, este închis pe 1 și pe 5 mai, în prima zi de Paști, iar între 2 și 4 mai și pe 6 mai este deschis între orele 10 și 18. Nici Muzeul de Istorie nu va fi deschis întreaga perioadă,
ci doar pe 1 și 2 mai, între orele 10 și 18, după care, între 3 și 6 mai, este închis. Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc este deschis între orele 10 și 18, în zilele de 1, 2, 3 și 6 mai, iar în 4 și 5 mai este închis. Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Bucovina, Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, este deschis pe 1, 2 și 6 mai, între orele 12 și 16. Hanul Domnesc, Casa Memorială Ciprian Porumbescu și celelalte obiective ale Muzeului Național al Bucovinei sunt închise întreaga perioadă, din 1 până în 6 mai. În cadrul programului Paștele în Bucovina, în program inițiat de Consiliul Județean Social, va fi în centrul cultural Bucovina.

În Duminica Paștelui, în centrul Sucevei, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, va avea loc renumitul și mult așteptatul Concert Pascal, de care sucevenii și turiștii se bucură în fiecare an. Concertul Pascal va fi încununat de un spectacol susținut de Ovidiu Lipan-Ţândărică și fanfara 10 prăjini.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close