Trei bărbați, după gratii pentru violență domestică

În ciuda campaniilor de prevenire desfășurate de polițiști, a crescut numărul faptelor de violență domestică pe raza județului Suceava. În doar două zile, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru trei bărbați care și-au agresat fostele consoarte. Una dintre victime este mama a opt copii. Victimele violenței domestice sau martorii unor astfel de evenimente pot suna la 112 pentru a cere ajutorul Poliției. Totodată, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333.

Una dintre agresiuni s-a produs în comuna Stulpicani din județul Suceava, unde un bărbat și-a amenințat fosta soție cu un cuțit.
Victima are 36 de ani și în urmă cu două luni a părăsit domiciliul conjugal împreună cu cei opt copii ai săi din cauza agresivității soțului. Tot în weekendul care a trecut, un bărbat de 24 de ani a fost săltat de polițiști pentru că și-a terorizat fosta iubită în vârstă de 19 ani. Anchetatorii au arătat că tânărul a încălcat ordinul de protecție emis pe numele fetei de patru ori. Un alt bărbat din comuna Ipotești și-a agresat soția cu care este în proces de divorț și una dintre fiice. Cei trei agresori au fost reținuți de polițiști și apoi arestați preventiv de către judecători.

Cms.șef Ionuț Epureanu- purtător de cuvânt IPJ Suceava
„Reamintind că polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecție provizoriu valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aștepte unul încuviințat de către judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în existare a atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică, o libertate a unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică în scopul diminuării acestui risc.”

Intervențiile polițiștilor la cazurile de violență domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul Național Unic de Urgență 112, formulate în scris, sau oral, direct sau telefonic la sediul unităților de poliție de către persoanele implicate în actele de violență domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violență domestică sau de către alte persoane. Totodată, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită cu un număr unic de contact 0800 500 333.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close