Dublă tragedie într-o comună din Botoșani

Nenorocire într-o comună botoșăneană. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional. Pe fondul geloziei, un bărbat și-a ucis soția, după care și-a pus capăt zilelor. Vecinii spun că certurile dintre cei doi erau la ordinea zilei și că femeia a cerut în mai multe rânduri ajutorul polițiștilor. Oamenii legii s-au deplasat la locuința în cauză cu câteva ore înainte de crimă, însă au concluzionat că femeia nu era într-un pericol iminent. Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333.

Polițiștii din Botoșani au fost anunțați că un bărbat de 54 de ani a fost găsit mort în curtea casei sale, iar soția lui, în vârstă de 47 de ani, a fost descoperită decedată în interiorul locuinței.
Femeia avea leziuni la nivelul capului.

Ipoteza luată în calcul de anchetatori este crimă urmată de sinucidere. Martorii susțin că bărbatul era extrem de gelos, iar pe fondul crizelor și-a agresat soția în nenumărate rânduri.

Vecinii spun că în casa celor doi soți, certurile erau la ordinea zilei. Femeia a chemat poliția în mai multe rânduri, ultima dată cu 24 de ore înainte să se întâmple nenorocirea. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au completat un chestionar de risc în baza declarațiilor victimei și au ajuns la concluzia că femeia nu este într-un risc iminent, motiv pentru care nu au luat măsuri.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs dubla tragedie. Pe de altă parte, victimele violenței domestice pot apela un număr de telefon pus la dispoziție de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Ele pot să ceară ajutor sunând la 0800 500 333 sau apelând numărul unic de urgență 112.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close