Dulceața de trandafiri este fină, delicată și, cu siguranță, cea mai parfumată dintre dulcețuri. Un simbol al rafinamentului în epoca interbelică, lingurița de dulceață de trandafiri alături de un pahar cu apă rece era răsfățul suprem pentru musafirii care călcau pragul caselor boierești. E vremea trandafirilor și urmează o rubrică parfumată: ”Gătește și zîmbește” dulceață …
Read MoreCategorie: Gătește și zâmbește
Cremșnitul este desertul preferat de iubitorii cremei de vanilie, care în combinație cu frișca fac un dulce memorabil. Știi povestea? Cremșnit-ul a fost făcut celebru de Ištvan Kovačevič, un bucătar sârb. În 1953, Ištvan se angajează la Hotel Park din orașul Bled (o stațiune montană din Slovenia) și introduce în meniul restaurantului kremna rezina – …
Read MoreJulfFit, o julfa reinterpretată, este produsul câștigător la FIA Food Fest: o manifestare științifică deschisă tuturor studenților din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, ajunsă la cea de-a IV-a ediție. Detalii despre rețetă și despre festivalul culinar inedit aflați de la Adina Țibu, în rubrica ”Gătește și zâmbește”.
Read MoreSărbătorile de Paști s-au încheiat, iar mesele îmbelșugate s-au strâns, însă, în multe restaurante și gospodării, au rămas mâncăruri neconsumate. Pentru a combate risipa alimentară și financiară, iată câteva sfaturi pentru a transforma bucatele rămase după sărbătoare. Urmează rubrica ”Gătește și zâmbește!”
Read MorePaștele în Bucovina înseamnă credință și respectarea tradițiilor străvechi, astfel că mersul la biserică și masa de sărbătoare sunt principalii piloni ai Sărbătorii Învierii Domnului. Chef trainer Adina Țibu a provocat un grup de copii să gătească împreună bucate tradiționale, după rețetele străvechi: pască, babă, păsări de pâine și ouă înroșite în coji de ceapă. …
Read More