La aceeaşi masă

Pe lână faptul că vor trebui făcute investiţii serioase la nivel de sănătate, infrastructură rutieră şi aeriană, alimentare cu apă şi racordare la reţele de canalizare, gestionarea problemelor deşeurilor, regularizări de râuri şi alte investiţii, coaliţia PDL-PSD va trebui să acopere cumva şi datoriile statului acumulate până acum, care la nivelul judeţului sunt de 50 de milioane de euro în special ca pagube în urma inundaţiilor.

Referitor la domeniul sănătăţii, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mârza, a declarat că parlamentarii suceveni vor face amendamente pentru demararea lucrărilor la noul Spital de Urgenţă, vor avea în vedere reabilitarea spitalelor din Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Siret, dar şi acordarea fondurilor prin Casa de Asigurări de Sănătate .

Parlamentarii suceveni vor face eforturi şi pentru modernizarea Aeroportului Ştefan cel Mare din Salcea prin atragerea a 10 milioane de euro din bani guvernamentali. De asemenea, se va insista pentru a obţine fonduri pentru drumul Expres Roman-Suceava-Siret, pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi realizare a centurilor ocolitoare.

Senatorii şi deputaţii suceveni au convenit că proiectul Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene va fi continuat. Transgaz va prelua contra cost tronsonul Frasin – Câmpulung Moldovenesc, în vreme ce vor trebui atrase fonduri guvernamentale pentru a plăti dobânzile şi a dbloca proiectul.

O altă problemă care va trebui gestionată cât mai curând este cea a deşeurilor, însemnând înfiinţarea celor două gropi ecologice în valoare de 58 de milioane de euro. Tot pe linie de mediu vor trebui atrase fonduri pentru regularizarea râurilor cu risc de inundaţii, insistând pe râurile Suceava şi Moldova.

Nici Întreprinderile Mici şi Mijlocii nu vor fi neglijate de senatori şi deputaţi. Reducerea fiscalităţii sau compensarea profitului reinvestit sunt doar unele dintre priorităţile parlamentarilor suceveni.

Întâlnirea a avut caracter privat şi s-a desfăşurat cu uşile închise. În final, preşedinţii celor două formaţiuni politice din coaliţie au declarat că nu a fost nici un subiect asupra căruia să se ridice polemici.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close