„Bucovina înaripată” s-a înălţat spre cer

Sărbătoarea creştin-ortodoxă a Înălţării Domnului a coincis anul acesta cu Ziua Eroilor, motiv pentru care autorităţile au organizat un eveniment de o mare amploare în centrul Sucevei.

Îmediat după dezvelirea şi sfinţirea statuii Bucovina Înaripată, au fost depuse coroane în cinstea eroilor căzuţi pentru patrie.

Momentul cel mai aşteptat atât de autorităţi cât şi de cele câteva sute de oameni care s-au adunat în piaţa centrală din Suceava a fost dezgolirea statuii închinată eroilor, Bucovina Înaripată. În ace moment, clopotele de la toate bisericile din Suceava au bătut timp de 3 minute.

Statuia înaltă de 8,5 metri şi grea de jumătate de tonă a fost concepută de sculptorul sucevean Mircea Dăneasa şi a fost realizată din şapte straturi de fibră de sticlă patinate mai apoi cu bronz. Priectul este unul care datează de acum 3 ani şi a fost iniţiat de primarul Sucevei, Ion Lungu.

Deşi a fost o muncă de apropape 3 ani de zile, iar lucrarea a fost făcută cu eforturi mari, sculptorul Mircea Dăneasa este mulţumit de cum a ieşit.

Cinstirea eroilor căzuţi a fost marcată printr-o slujbă oficiată de un sobor de preoţi, iar ceremonialul care s-a bucurat şi de prezenţa militarilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi a Jandarmilor s-a încheiat prin depunerea de coroane la noul monument al eroilor.

Autor

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close