Botezul Domnului la Suceava

Crestinii ortodocsi sarbatoresc pe 6 ianuarie Botezul Domnului, iar pe 7 ianuarie pe Sfântul Ioan, Înaintemergatorul Domnului.

De Boboteaza, numita si Epifanie, adica Aratarea lui Dumnezeu si a Mântuitorului în lume, ziua în care Ioan l-a botezat pe Mântuitorul în Iordan, sucevenii au participat la slujba de sfintire a apei. Boboteaza incheie ciclul sarbatorilor de iarna si are, pe langa intelesurile crestine – momentul nasterii spirituale a Mantuitorului – trasaturi de mare sarbatoare populara presarata cu multe superstitii si obiceiuri.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close