Copilărie de coșmar în Siberia, frig și foame. Povestea unei deportate

Elevii Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava au asistat la o lecție de istorie trăită și predată de Margareta Spânu Cemârtan, din Chișinău, care a fost deportată în Siberia în 1949. Scriitoarea avea aproape șapte ani când a fost urcată într-un tren al groazei, împreună cu tatăl, fratele și bunica sa. A pornit într-o călătorie îngrozitoare care avea să-i marcheze viața. La destinație au întâmpinat-o temperaturile de minus 50 de grade, foamea, setea și frica de moarte. Octogenara a spus, între altele, că îi pare rău că istoria se repetă și a atras atenția asupra Ucrainei, unde copiii orfani ar fi fost deportați în Rusia în contextul războiului ruso-ucrainean. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close