Cremșnit: o rețetă delicioasă în cofetăria unui supermarket

Cremșnitul este desertul preferat de iubitorii cremei de vanilie, care în combinație cu frișca fac un dulce memorabil.

Știi povestea?
Cremșnit-ul a fost făcut celebru de Ištvan Kovačevič, un bucătar sârb. În 1953, Ištvan se angajează la Hotel Park din orașul Bled (o stațiune montană din Slovenia) și introduce în meniul restaurantului kremna rezina – prajitură cu cremă de vanilie, frișcă și foitaj. Prăjitura avut un succes răsunător. Până în 2009, la Hotel Park se pregatiseră peste 10 milioane de bucăți.
Denumirea de cremșnit sau cremes, folosită în limba română, este derivată din germanul Cremeschnitte („felie de crema”).

Autor

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close