Pelerinaj de patru zile la Suceava, în cinstea Sfântului Ioan cel Nou

Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava organizează, în perioada 22-25 iunie, obișnuitul pelerinaj cu ocazia cinstirii ocrotitorului spiritual. În acest an, la sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” este un pelerinaj de patru zile în târgul Sucevei, dar și un amplu program liturgic și cultural. Dincolo de semnificații și atmosferă, am vrut să aflăm ce înseamnă organizarea unui eveniment religios de o asemenea amploare. De la femeile de la Straja care pregătesc bucatele pentru pelerini până la credincioșii din București care ornează baldachinul Sfântului Ioan cel Nou, totul vorbește despre credință, milostenie și implicare.

Autor

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close