Workshop online pentru jurnaliștii care vor să-și îmbunătățească abilitățile de verificare a veridicității faptelor

Experții Asociației Eurocomunicare organizează un nou workshop online destinat jurnaliștilor care vor să se familiarizeze cu conceptele și instrumentele pentru combaterea dezinformării și să își îmbunătățească abilitățile de verificare a veridicității faptelor. Evenimentul din cadrul proiectului FactBoost are loc pe 8 noiembrie, în intervalul 09:00-11:00. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Asociația Eurocomunicare, la finalul workshop-ului, cei înscriși vor primi un certificat care să ateste participarea la eveniment.

„Jurnaliștii doritori se pot înscrie la eveniment completând un formular electronic Zoom. Cei înscriși vor primi automat un mail de conectare și un certificat de participare la finalul webinarului.Pe lângă participarea la webinar, jurnaliștii au posibilitatea să facă parte din comunitatea FactBoost unde sunt susținuți cu materiale educaționale, instrumente online, resurse de specialitate și articole care să le îmbunătățească abilitățile de verificare ale veridicității informațiilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții Asociației Eurocomunicare.

Implementat în perioada ianuarie – decembrie 2023, proiectul FactBoost vizează organizarea unor evenimente online naționale și internaționale destinate jurnaliștilor români. Scopul acestuia este creșterea calității actului jurnalistic prin crearea și dezvoltarea abilităților de verificare veridicității a faptelor, atât de necesare oricărui specialist media din contextul actual. În acest sens, până în prezent, peste 150 de jurnaliști și specialiști media au avut acces la informații, instrumente și tehnici prin care să-și optimizeze eforturile de a evita fenomenul dezinformării, atât prin intermediul workshop-urilor cât și a webinarilor.

În cadrul webinariilor, au fost invitați experți internaționali precum Dan Luca (expert in afaceri internaționale și vicepreședinte Euractiv), Divina Frau-Meigs (membru al EU High Level Expert Group pe probleme de dezinformare și alfabetizare media și profesor de sociologie și media la Sorbonne Nouvelle), Tommaso Canetta (director adjunct Pagella Politica și coordonator actiivtăți fact-checking EDMO) și Coral Garcia-Dorado (jurnalist și fact-checker al Maldita.es) ce au oferit exemple de bune practici pentru jurnaliștii din România. Ultimul webinar a fost încheiat cu Miles Maftean (redactor șef la PartyParty și fost director editorial la Visegrad Insight).
Alina Bârgăoanu, președinte al Asociației Eurocomunicare, declară despre FactBoost că: „înseamnă un pas important în lupta împotriva fenomenului dezinformării din România. Sprijinul oferit jurnaliștilor prin evenimente, materiale educaționale și schimburi de bune practici cu experți internaționali este fundamental într-un context în care ei luptă „în prima linie”, presați de timp și de modificările aduse de platformele digitale. Verificarea veridicității faptelor stă la baza unui ecosistem media relevant și a unei democrații sănătoase, unde informația reală chiar oferă putere de decizie cetățeanului.”
Proiectul este implementat cu sprijinul European Media and Information Fund, gestionat de Fundația Calouste-Gulbenkian.

Toate informațiile și detaliile despre proiect și activitățile ce vor fi implementate în curând se află pe pagina oficială a proiectului https://www.facebook.com/FactBoostEU și pe website-ul oficial https://factboost.eu/sp/ .
Pentru informații suplimentare, putem fi contactați la adresa de email factboost@eurocomunicare.ro

Pentru inscriere folositi formularul din urmatorul link:
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0tceygqzIpG9PJf3HjQs8l3Fc8iQIVo4fM#/registration

Autor

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close