Povestea medicului ucraineancare nu poate să profeseze în România (ukrainian subtitle)

În timp ce țările din vestul Europei și-au rezolvat problema deficitului de personal din sistemul de sănătate cu ajutorul imigranților, România nu le permite medicilor din rândul refugiaților ucraineni să profeseze pe teritoriul țării. Din această cauză doctorii care au fugit din calea războiului sunt nevoiți să se angajeze în alte domenii. Medicul Irina Gherman, specializat în gastroenterologie pediatrică, este mediator sanitar în cadrul organizației „Salvați copiii”. În această calitate, a ajutat peste 1.000 de refugiați ucraineni să se înscrie la mediul de familie sau să acceseze servicii medical pe teritoriul României.

Історія українського лікаря якій не може працювати по професії в Румунії.

У той час, як країни Західної Європи вирішили проблему дефіциту кадрів у системі охорони здоров’я за допомогою іммігрантів, Румунія не дозволяє лікарям з числа українських біженців працювати по професії на території країни. Через це лікарі, які втекли з війни, змушені працювати в інших сферах. Лікар Ірина Герман – спеціаліст з дитячої гастроентерології, є медіатором організації Salvați Copiii. На цій посаді вона допомогла понад 1000 українських біженців зареєструватися до сімейного лікаря, або отримати доступ до медичних послуг у Румунії.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close