Deputații au adoptat proiectul privind diminuarea risipei alimentare

Camera Deputaților a adoptat proiectul referitor la diminuarea risipei alimentare, potrivit căruia consumatorii vor putea beneficia de prețuri reduse la alimente înainte de data expirării și va fi simplificată procedura prin care organizațiile neguvernamentale vor primi alimente care nu au grad mare de perisabilitate. Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost co-inițiator al proiectului.

Proiectul introduce și obligații specifice pentru autorități și instituțiile administrației publice. Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național, cu o Românie care aruncă anual 2,5 milioane de tone de alimente. Acest lucru înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi în medie 70 de kg de mâncare în fiecare an. Aproximativ o treime din totalul alimentelor produse în România se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente.
Noua legislație își propune să abordeze această problemă și să stabilească un sistem mai organizat și eficient pentru sectorul agroalimentar, conectând producătorii locali cu distribuitorii și comercianții în timp ce implementează măsuri pentru reducerea risipei alimentare. Între acestea, organizarea activităților naționale pentru operatorii economici din sectorul agroalimentar,
măsuri pentru reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuție alimentelor către persoanele defavorizate, conectarea producătorilor locali cu distribuitorii și comercianții, introducerea de obligații specifice pentru autorități și instituții publice. Deputatul Angelica Fădor a subliniat că abordarea risipei alimentare este crucială, iar această legislație reprezintă un pas înainte în soluționarea acestei provocări naționale. în soluționarea acestei provocări naționale.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close