Lucrările de refacere a Palatului Administrativ, neîntrerupte pe timpul iernii

Lucrările de refacere și restaurare a Palatului Administrativ din Suceava nu au fost întrerupte în perioada iernii. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Clădirea afectată de un puternic incendiu în primăvara anului 2021 va fi redată administrației județene în iulie 2025.

Lucrările de refacere și restaurare a Palatului Administrativ din Suceava au continuat și pe parcursul iernii.
Echipele de muncitori încearcă să refacă acum mansarda clădirii care a ars în totalitate în incendiul din primăvara anului 2021.

O investiție făcută prin Compania Națională de Investiții de 96 de milioane de lei, aproape 20 de milioane de euro.
Aici este o reparație totală a Palatului Administrativ. E vorba de investiții în infrastructură, subzidiri, în pivnițe, apoi în suprastructură, consolidarea pereților și torchedarea lor cu fier-beton. Peste 16.000 de metri pătrați de tencuială sunt tavane noi, pentru că erau tavane din lemn între parter și etaj. Aceste tavane sunt făcute din nou. De asemenea, avem investiții în șarpantă. Sunt circa 2100 de metri pătrați de șarpantă. Peste 100 de metri cub de lemn au intrat. De asemenea, 2100 de metri pătrați de țiglă care va fi pusă sunt circa 100 de tone de fierbeton, care este tratat special. Lemnul este tratat, este ignifugat și tratat pentru atacurile de insecte.
Clădirea emblematică va fi redată administrației județele, dar și publicului larg, în luna iulie a anului 2025. Termenul de execuție până la sfârșitul lunii iulie 2025. Practic, firma lucrează din plin. A lucrat și iarna. e mult de lucrat la interior și după cum vedeți în spatele nostru, se vede că se lucrează deja la acoperiș.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close