A fost reluată ”Miercurea Alarmelor ”. De la ora 10, au sunat sirenele din toată țara

Miercuri, pe 28 februarie 2024, în intervalul orar 10:00-11:00, a fost reluat exercițiul “Miercurea Alarmelor”. Sirenele de alarmare au sunat în întreaga țară pentru a verifica funcționarea acestora. Semnalul specific “Alarmă la dezastre” a fost emis, contribuind la familiarizarea populației cu sunetul de avertizare în caz de calamități. Deși acțiunea poate crea un disconfort temporar este esențială pentru pregătirea și conștientizarea cetățenilor în fața posibilelor situații de urgență.

Sirenele din țară au emis semnalul alarmă la dezastre, care presupune eminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. Deși acționarea sirenelor poate genera disconfort în rândul cetățenilor, deprinderea modului de comportare și familiarizarea cu tipul urgenței anunțate sunt de un real folos într-o situație limită. ISU recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.
În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO Alert al aplicației DSU
și altor surse și canale de informare ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV, a subliniat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Miercuri, pe 24 februarie 2024, în zona străzii Mihai Viteazul, din municipiul Suceava, sirenele s-au auzit așa. Și sunetul nu pare să fie panicat pe cineva. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, înștiințarea, avertizarea, pre alarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.
Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată eminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cadrul producerii unor accidente tehnologice, pe care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale, care vizează anumite măsuri pentru comunitate. Alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde fiecare. Prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 de secunde.
Alarmă la 10 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde fiecare. Alarmă aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close