Primăria Suceava intensifică supravegherea video împotriva depozitării ilegale a deșeurilor

În ciuda campaniilor de informare și a atenționărilor repetate, depozitarea abuzivă a deșeurilor la punctele de colectare din municipiul Suceava rămâne o problemă persistentă. Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că, pentru a combate acest fenomen, municipalitatea va suplimenta camerele de supraveghere din oraș, inclusiv la punctele de colectare. Imaginile surprinse vor fi utilizate pentru sancționarea celor care încalcă regulile și vor contribui la menținerea curățeniei în oraș.

Pentru a monitoriza eficient punctele de colectare a deșeurilor, municipalitatea va adăuga 30 de camere de supraveghere noi în oraș.
Acestea vor completa cele 343 de camere existente conectate la un centru de comandă gestionat de poliția locală.
Camerele de supraveghere au jucat deja un rol semnificativ în detectarea și sancționarea celor care aruncă ilegal deșeuri. Imaginele captate sunt folosite ca probe, iar viceprimarul Lucian Harșovschi a prezentat exemple concrete de încălcări depistate prin acest sistem, pe care le vedeți în imagine care ilustrează această știre. În apelul său către cetățeni, viceprimarul a reamintit responsabilitatea comună pentru menținerea curățeniei în oraș. A încurajat aruncarea deșeurilor doar în zonele special amenajate
și a subliniat importanța colaborării dintre administrație și comunitate.

“Majoritatea sucevenilor depozitează unde și cum trebuie deșeurile, dar sunt și o parte care fac excepție de la această regulă, iar noi îi vedem. Săptămânal ridicăm deșeuri aruncate ilegal pe domeniu public sau deșeuri voluminoase puse lângă punctele de colectare dintre blocuri. Noi îi vedem pe cei care aruncă și îi sancționăm. Aruncați deșeurile doar în zonele special amenajate. Am spus-o și eu repet, curățenia orașului este o responsabilitate comună, administrație pe de o parte, cetățean pe de altă parte. Noi o facem, dumneavoastră o mențineți. Și pentru că ținem la siguranța dumneavoastră și anul acesta vom monta camere de supraveghere în oraș, inclusiv la punctele de colectare a deșeurilor.”

Suplimentarea camerelor de supraveghere face parte dintr-un plan mai amplu al autorităților pentru a asigura o gestionare eficientă a deșeurilor și pentru a transforma Suceava într-un oraș mai curat și responsabil din punct de vedere ecologic. Municipalitatea se bazează pe colaborarea cetățenilor și utilizează tehnologia pentru a stopa practicile ilegale, care afectează mediul înconjurător. Acest demers este partea integrantă a eforturilor continue pentru regenerarea și îmbunătățirea calității vieții în Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close