Urmărire în trafic cu focuri de armă. Șoferul a ajuns în arest

Aventura unui șofer în vârstă de 21 de ani, care a gonit pe străzile Sucevei, s-a încheiat în arestul Inspectoratului de Poliție Suceava. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore pentru un lung șir de abateri rutiere. El s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere și nu a oprit la semnalul polițiștilor. Ca să-l oprească, oamenii legii au folosit armamentul din dotare.

Tânărul în vârsta de 21 de ani din comuna Pătrăuți a județului Suceava s-a urcat la volanul unui Audi A4 și a gonit pe străzile municipiului Suceava. Oamenii legii au încercat să-l oprească, însă șoferul nu s-a conformat. Ba chiar a apăsat mai tare pedala de accelerație. În final, pe raza comunei adâncata, în zona împădurită, polițiști au tras focuri de armă în plan vertical și asupra pneurilor în încercarea de a-l opri. După ce, în sfârșit, a oprit mașina, individul s-a blocat în interior.
Ca să-l extragă, polițiști au spart geamul autoturismului.

“Ajunși într-o zonă periferică a municipiului, polițiștii au utilizat armamentul executând trei focuri de avertisment în plan vertical, însă nici în aceste condiții șoferul urmărit nu a oprit. Evaluând permanent situația, în momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată, nepopulată, polițiștii au luat decizia de a executa focuri asupra pneurilor din spate ale autovehiculului urmărit, întrucât șoferul acestuia punea în mod evident în mare pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, pătrunzând în mod repetat pe sensul opus de deplasare.
S-au executat trei focuri asupra pneurilor, iar după aproximativ câteva sute de metri de urmărire, s-a reușit blocarea vehiculului cu autospeciala de poliție. În aceste condiții, șoferul vehiculului urmărit s-a blocat în autoturism și a refuzat să deschidă, în momentul în care polițiștii au fost din nou nevoiți să utilizeze forța, spărgând geamul lateral al autoturismului și extrăgându-l în condiții de siguranță pe șofer care a fost încătușat. Acesta a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Pătrăuți,
care nu posedă permis de conducere valabil.”

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a ieșit negativ. El este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close