Gheorghe Flutur a dat în judecată AUR

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat în judecată AUR și pe deputații Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei pentru defăimare. Șeful administrației județene solicită partidului să înlăture afișul cu fotografia sa și cu mesajul „pleacă” de pe ușa sediului AUR din centrul Sucevei, precum și să retragă alte materiale, înregistrări audio și video publicate pe rețelele sociale online și pe site-urile ziarelor. În plus, Gheorghe Flutur dorește ca reprezentanții AUR să îi ceară scuze public pentru prejudiciul de imagine pe care l-ar fi creat. În replică, parlamentarul Florin Pușcașu a declarat că Gheorghe Flutur încearcă să își elimine opozanții politici.

Potrivit săptămânalului jupânul, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat în judecată AUR pentru defăimare. Acțiunea în instanță îi vizează și pe parlamentarii Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei. Șeful administrației județene acuză AUR că i-a creat un prejudiciu de imagine prin organizarea unui miting, prin lipirea la sediul partidului din centrul Sucevei a unui afiș cu fotografia sa însoțită de mesajul pleacă și prin publicarea în presă și pe rețelele sociale online a unor înregistrări video și audio cu mesaje denigratoare. Gheorghe Flutur solicită instanței prin intermediul avocaților să dispună de urgență suspendarea desfășurării actelor denigratoare de către pârâte și înlăturarea tuturor afișelor, bannerelor, mesajelor ce au fost amplasate, distribuite de către pârâte,
în locurile publice și private sau în mediul online, prin orice mijloace de comunicare. Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Suceava a refuzat să ofere alte detalii cu privire la acest demers. Pe de altă parte, parlamentarul Florin Pușcașu a declarat că Gheorghe Flutur încearcă să elimine opozanții politici.

„Ceea ce încearcă Gheorghe Flutur este să-și elimine opozanții politici, nimic altceva. Nu este vorba despre altceva, este deranjat de faptul că în fieful dumnealui cineva are curaj să-l critice. Iar da, am curajul să-l spun, vom fi critici până Gheorghe Flutur nu va mai reprezenta nimic din punct de vedere politic.”

După mitingul organizat de AUR la Suceava și îndreptat împotriva lui Gheorghe Flutur, șeful administrației județene a organizat un miting împotriva extremismului.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close