Cetatea de Scaun a Sucevei: activități pentru persoane cu deficiențe de văz și auz

Odată cu redeschiderea Cetății de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitățile de educație muzeală mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei a anunțat că vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfășura pe tot parcursul anului școlar, în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun. Este vorba despre proiectul intitulat ”Simte istoria”, destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, conceput din dorința de a arăta că muzeele sunt pentru toată lumea.

Printr-un cumul de activități, centrate pe dezvoltarea încrederii în sine, pe responsabilitate, independență, ne dorim să accesibilizăm oferta culturală pentru nevoile tinerilor cu dizabilități, au transmis reprezentanții ai Muzeului Național al Bucovinei. Așadar, istoria Cetății de Scaun va fi prezentată într-o manieră adaptată copiilor cu cerințe educative speciale și cu ajutorul unui interpret autorizat în limbajul mimico-gestual. O serie de activități și jocuri menite a crea experiențe inedite vor valorifica la maximum informațiile primite de elevi.
Totodată este lansat și proiectul de educație muzeală ”Să Descoperim Istoria Împreună, te provoc să citim”, proiect care îi încurajează pe elevii din clasele 5-8 să descopere istoria Moldovei medievale, dar și istoria Cetății de Scaun, prin lecturarea panourilor informative din încăperi și pe baza unui pliant care îi va ghida prin Cetate. Această activitate poate transforma o simplă vizită la Cetate, într-o aventură, transmit reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.
Potrivit acestora, pentru ambele activități este necesară programarea la numărul de telefon 0784 275 644.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close