Accident cu controverse de 8 martie, sub pasarela Burdujeni din Suceava

Seara de 8 martie s-a încheiat cu dosar penal și confiscarea unei mașini cu volanul pe partea dreaptă, fără asigurare obligatorie și ITP în urma unui accident de circulație care s-a produs în noapte sub pasarela de la Burdujeni. După investigații suplimentare, s-a constatat că unul dintre bărbații din autoturismul cu volan pe partea dreaptă avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, în condițiile în care declarațiile lor cu privire la cine se afla la volan erau contradictorii.

În seara zilei de 8 martie, la ora 22:20 de minute, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Suceava, s-a petrecut un accident rutier de impact cu două autoturisme implicate. Potrivit rapoartelor preliminare ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, un autoturism în care se aflau doi bărbați cu vârstele de 33 și 36 de ani, ambii din municipiul Suceava, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 36 de ani tot din Suceava. Femeia a fost preluată de ambulanță și dusă la spital. Soțul ei, care se afla în mașina implicată în accident, a rămas la fața locului.

„Acum nu știe nimic cine era la volan, că de șoc, de frică. Dar cică amândoi sunt băuți. Amândouă persoane din mașină erau? Da, din Audi amândoi. Unul, doi și unul, 1,5, parcă sau nu știu. Mai mult de atâta nu știu, întrebați polițiștii Cumnatul e ok? Da, el e ok, sor-mea e la spital. Și ei în mașină câți erau? Doi și doi în Audi, doi în Ford și doi în Audi.”

În momentul impactului, în interiorul primului autoturism echipat cu volan pe partea dreaptă, se aflau doi bărbați, fără a se putea stabili clar care era conducătorul vehiculului, având în vedere discrepanțele dintre declarațiile celor doi. După investigații suplimentare, s-a constatat că doar bărbatul în vârstă de 33 de ani, din autoturismul cu volan pe partea dreaptă, consumase în mod cert alcool, întrucât avea o alcoolemie de 1,15 mg per litru în aerul expirat. Autoritățile au efectuat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea precisă a nivelului alcoolemiei. În contrast, șoferița de 36 de ani a fost testată negativ pentru alcool în aerul expirat, dar i s-a prelevat o mostră biologică pentru analize suplimentare. Bărbatul de 36 de ani, pe de altă parte, pasager în autoturismul cu volan pe partea dreaptă,
a refuzat atât testarea cu aparatul etilometru, cât și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea nivelului alcoolemiei. În urma incidentului a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, conform prevederilor articolului 196 din Codul Penal, iar ancheta va continua pentru clarificarea circumstanțelor exacte. În plus, autoritățile au decis imobilizarea autoturismului cu volan pe partea dreaptă, deoarece nu avea valabilă inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie de răspundere civil-auto.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close