Ambasadoarea SUA în România, la Siret

Vizita ambasadoarei Kathleen Kavalec în județul Suceava a continuat la Siret. Din Vamă, a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru România și Ucraina în contextul crizei actuale. Ambasadoarea SUA în România a vizitat de asemenea, a Parcul Tehnologic Siret și Muzeul Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina. Principalele probleme discutate au fost criza refugiaților, nevoia de infrastructură rutieră și feroviară, dar și sprijinirea Ucrainei pentru a face față invaziei Rusiei.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec și-a continuat programul în județul Suceava cu o vizită la Siret. Prima oprire a fost Vama-Siret, unde a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, și guvernatorul regiunii Cernăuți, din Ucraina, Ruslan Zaparaniuk. Oficialii i-au prezentat ambasadoarei imagini de la debutul crizei refugiaților.
Discuția a evidențiat eforturile depuse de autorități pentru gestionarea fluxului de oameni care fugeau din calea războiului din Ucraina.
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a atras atenția asupra problemei cozilor de camioane la Vamă, pe care delegația le-a văzut în drum spre Siret și a susținut odată în plus necesitatea construirii autostrăzii A7.

Nu vă spun că durerea cea mai mare este lipsa autostrăzii și eu pentru asta fac lobby când se poate să vină autostrada până la Siret.
Dar nu trebuie să vină autostrada până la Siret și tot orășelele sunt autostraduri și sub sfințile așteptării. Vârfurile sunt de sărbători de Crăciun și de Paști. Ei vin să se aprovizioneze cu alimente, ucrainienii.. Vin să cumpere alimente, benzină, motorină din România. Și de aici e blocajul.

Vă zic că e un formă și o să-l găsiți și o să-l găsiți. O să le gestionăm și astea. Dar pregătim să deschidem încă 3 puncte de frontieră.
Sunt convins că vom face față pentru că au nevoie de ajutor vecinii noștri și vă asigurăm că vom fi alături în continuare.

La rândul său, guvernatorul Ruslan Zaparaniuk a subliniat importanța reluării traficului feroviar între România și Ucraina și a mulțumit partenerului american pentru toată implicarea în tema ucraineană.

Bineînțeles că Statele Unite sunt un partener strategic pentru dezvoltarea democrației și drepturilor oamenilor ucraineni.

Suntem fericiți pentru că Ucraina își îngăduiește un lucru important pentru a fi o țară de democrație și o economie de rând, care se dezvolte în siguranță și se integrează între europenele și străinile atlantice.

Suntem sinceri recunoscători că Statele Unite ale Americii acordă o mare importanță succesului stabilirii Ucrainei ca stat democratic modern cât și cu o economie de piață prosperă, care se dezvoltă în siguranță și crește în structurile europene și euroatlantice.

Kathleen Kavalec s-a declarat emoționată de implicarea autorităților române și ucrainene în gestionarea crizei umanitare, a menționat îmbunătățirile aduse infrastructurii vamale și rutiere și a anunțat furnizarea unui pachet de arme defensive din partea Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina. Sunt emoționată când văd pozele și despre cumpărare, despre empatia cu care românii au ajutat în momentul cel mai dificil, începând cu începutul războiului, și ce ați făcut aici împreună.

După întâlnirea de la Vamă, ambasadoarea Kavelec a vizitat Parcul Tehnologic Siret și Muzeul Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina a fost însoțită de oficialii locali, printre care Prefectul Alexandru Moldovan, președintele Gheorghe Flutur, primarul Adrian Popoiu, directorul ADR nord-est Vasile Asandei, rectorul Universității Ștefan cel Mare Mihai Dimian și directorul Muzeului Național al Bucovinei Emil Ursu.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close