Noi percheziții și audieri în dosarul angajărilor pe șpagă de la Spitalul Botoșani

Încă nu este liniște la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după reținerile din decembrie anul trecut în dosarul angajărilor pe șpagă. Procurorii DNA Suceava au percheziționat biroul și locuința actualului manager, după care au condus-o la audieri.

Descinderile au avut loc la primele ore ale dimineții de marți, în dosarul șpăgilor la angajare, anchetă începută în luna decembrie a anului trecut. Ținta este managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Monica Adăscăliței, căreia i-au fost percheziționate biroul și locuința.

În luna decembrie 2023, în urma perchezițiilor și audierilor, 22 de persoane au fost inculpate în dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani. Principalele acuzații erau săvârșirea în forma autoratului, a complicității și a instigării a unor infracțiuni de luare de mită, trafic de influență, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru alții de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un comentariu

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close