Revista ”Pentru localnici” a ajuns la numărul 8

„Pentru localnici”, revista care scoate la lumină antreprenorii locali și care prezintă povești de succes din Regiunea de Nord-Est, a lansat al optulea număr, într-un eveniment desfășurat în mod tradițional la Camera de Comerț și Industrie Suceava. Evenimentul de lansare a fost sub sloganul “Partea plină a paharului”.

Fiecare număr al revistei prezintă antreprenori locali povești de succes și aduce împreună oameni de afaceri, autorități și comunitatea pentru a promova valorile și inovațiile locale, cu scopul de a susține consumul de produse locale și de a dezvolta o comunitate conștientă de importanța economiei sale.

Am ajuns la numărul 8 al revistei. Deja e un lucru cunoscut, dar aș vrea să vă spun de unde am plecat și ce ne-am propus încă de la început. Ne-am propus în 2018 să aducem oamenii împreună să-i conectăm, să îi ajutăm prin ceea ce știm noi să facem mai bine, mediatizare,
să facem acest lucru pe care unii îl consideră că poate nu e atât de important, dar văd, după ce se apucă de business, cât de importantă este promovarea, cât de important este să fii în piață, să fii cunoscut, să fii acolo unde e nevoie de tine.

Evenimentul de lansare a fost, sub sloganul, ”Partea plină a paharului”.

Anul trecut am fost și am aflat prima oară de această revistă. Am răsfoit acel număr, m-am uitat și pe site, am văzut antreprenori și am găsit în paginile dumneavoastră oameni care, de-a lungul timpului, au mai lucrat, nici nu știam că și-au dezvoltat o afacere privată și așa am aflat, din revista dumneavoastră. Vă felicit pentru proiect! Vă felicit pentru faptul că vedeți partea plină a paharului
și că consider eu că oferiți un pahar potrivit pentru aceste inițiative și pentru aceste afaceri care se dezvoltă aici, în județul Suceava.

Am văzut foarte multe pagini alocate culturii și turismului, pe lângă promovarea afacerilor locale. Și aici chiar mă simt foarte bine.
Aș vrea să vă spun că e o provocare care ar putea fi lansată și în domeniul acesta al culturii, în care se implice și cei cu experiență în mediul acesta antreprenorial, să spunem. Și anume, dacă la 1 martie am lansat un proiect care se numește Anotimpurile Bucovinei,
în care se promovăm cu predilecție valorile locale pe cei consacrați alături de cei tineri, așa cum se întâmplă și într-o afacere reușită,
mi-aș dori să promovăm împreună, în ceea ce înseamnă asocieri, atât partea aceasta culturală turist cât și mediul de afaceri.

Gândesc pozitiv și eu cred că în orice domeniu de activitate avem și noi realizări. Din păcate sunt mulți dintre noi care văd mai partea negativă a lucrurilor. Și vă spun la modul sincer, și chiar ieri s-a dovedit acest lucru, a venit doamna ambasador a al Statelor Unite ale Americii și am avut cuvinte de apreciere la adresa orașului, la adresa Bucovinei, chiar la superlativ. Dar nouă mi se pare aici că totul e banal, că totul nu merge, că totul nu este bun. Și am văzut prefața asta aici unde spuneți dumneavoastră, sigur, eu mă regăsesc absolut în ea, chiar dacă se aprobe campania electorală, asta este, mereu să găsește cineva să dărâme cele ce vrei tu să construiești. Așa este. Bun, mulțumim, nu ai făcut. Atunci când l-ai pus în fața faptului și vede că ai făcut, nu mai poate să spună că nu ai făcut, spune dar nu ai făcut bine. Dacă astăzi facem un proiect, să luăm o decizie, putem constata peste o zi, două, o săptămână, că putea să fie una mai bună. Dar ce vreau să spun, așa cum ați spus și dumneavoastră, adunați oameni aici. Oameni care socializează, oameni care au realizări
în domeniul lor de activitate.

Coperta și articolul principal, din al optulea număr al revistei pentru localnici, îl are protagonist pe rectorul USV Mihai Dimian.

Pentru a se dezvolta o societate avem nevoie de cercetare și avem nevoie, sigur, și de educație orientată către mediul de afaceri, dar și către ceea ce se va întâmpla în viitor. Și vă sfătuiesc să vă uitați cu atenție ce se întâmplă și în universitate, pentru că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce urmează.

Revista pentru localnici încurajează prin poveștile spuse în paginile sale consumul de produse și servicii locale, pentru a sprijini o economie sustenabilă. Proiectul este realizat în asociere cu Primăria și Consiliul Local Suceava. Tirajul revistei este de 3000 de exemplare, distribuită gratuit în diverse locuri publice și la evenimentele de afaceri locale.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close