Ambasadoarea SUA în România, impresionată de potențialul economic al Bucovinei

„Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi, în special ale tinerei generații”. Acesta este mesajul transmis de ambasadoarea SUA în România, excelența sa Kathleen Kavalec, după vizita oficială de trei zile pe care a efectuat-o la sfârșitul săptămânii trecute în județul Suceava. Kathleen Kavalec a călătorit la Suceava și Siret în perioada 13-15 martie, în prima sa vizită oficială în regiunea Bucovinei, unde s-a axat pe cooperarea economică, educație și probleme umanitare.

”Este minunat să văd cum fondurile Uniunii Europene au fost folosite pentru a îmbunătăți infrastructura și a dezvolta turismul. La nivel uman, pe lângă ospitalitatea caldă de care m-am bucurat aici, sunt impresionată și inspirată de modul în care bucovinenii s-au mobilizat pentru a-și ajuta vecinii într-un moment critic. Sunt sigură că acest lucru va contribui la întărirea legăturilor dintre România și Ucraina, care vor fi esențiale atunci când va veni momentul să ajutăm la reconstrucția Ucrainei. În calitate de partener strategic al României, Ambasada Statelor Unite ale Americii așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile economice, culturale și educaționale ale Statelor Unite ale Americii cu această frumoasă regiune”, a mai precizat Kathleen Kavalec.

Într-o postare care apare pe pagina de Facebook a US Embassy Bucharest, sunt prezentate fotografii și sunt trecute în revista activitățile la care a luat parte ambasadoarea Kavalec. Aceasta a povestit că și-a început călătoria la gara de nord din București, de unde, împreună cu mai mulți colegi, s-au urcat în tren pentru o călătorie de șase ore către Suceava. La Suceava, ambasadoarea a remarcat că trenul a ajuns mai devreme și călătoria a fost mai scurtă decât cea cu mașina.

În timpul vizitei, ambasadoarea s-a întâlnit cu primarul Ion Lungu și cu președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur pentru a discuta despre sprijinul acordat refugiaților ucraineni și despre oportunitățile de investiții în regiune.
Ambasadoarea a fost încântată să afle despre planurile de înfrățire între Suceava și Lansing, Michigan. Educația și schimburile culturale au fost domenii importante de interes în timpul vizitei. Ambasadoarea s-a întâlnit cu rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimian, pentru a discuta despre Programul Fulbright și alte schimburi educaționale, iar a Biblioteca Bucovinei, I.G. Sbiera, a citit pentru un grup de elevi. La punctul de trecere a frontierei de la Siret, ambasadoarea s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Suceava și guvernatorul din Cernăuți pentru a discuta despre impactul războiului din Ucraina asupra regiunii Bucovina și despre cooperarea între România și Ucraina. În programul ambasadoarei a fost prins și un singur interviu, cel acordat Cătălinei Biholar de la Televiziunea Intermedia pentru emisiunea Ediție Specială.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii a dat de înțeles că nu a fost impresionată doar de locuri și oameni din Bucovina, ci și de ciobănescul de Bucovina. ”Soțul meu vrea să aduc acasă unul dintre acești câini frumoși ciobănesc de Bucovina, cândva. Nu sunt atât de sigură – unt îngrozitor de mari odată ce cresc! Este nevoie de mai multe discuții în familie! Încă o fațetă uimitoare a Bucovinei!”, a notat Kathleen Kavalec pe X.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close