Agenția Națională a Zonei Montane din Vatra Dornei lansează un apel către iubitorii de bucă-tărie tradițională, oferindu-le o oportunitate deosebită de a descoperi și promova aromele autentice și poveștile locale prin intermediul cursurilor gratuite pentru înființarea Punctelor Gastronomice Locale. Aceste cursuri reprezintă nu doar o inițiativă educațională, ci și o modalitate de a încuraja dezvoltarea comunităților locale și de a sprijini economia zonelor rurale prin promovarea tradițiilor și a produselor locale.
Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Țara Dornelor, cursurile sunt gratuite și se desfășoară online prin platforma Zoom. Țara Dornelor se distinge prin varietatea sa de mâncăruri locale, cu specific bucovinean, invitându-vă să descoperiți arome autentice și povești locale. Pentru a completa experiența avem nevoie de puncte gastronomice locale, unde oaspeții pot savura tradițiile culinare chiar la gaz de acasă, unde vorba-i dulce și mâncarea-i hrană pentru suflet. Ce e de făcut? Înscrie-te la cursuri gratuite pentru punctele gastronomice locale.
Agenția Națională a Zonei Montane din Vatra Dornei organizează periodic cursuri pentru punctele gastronomice locale, facilitând înființarea acestor unități în gospodăriile țărănești. Avantajele includ mai puțină birocratie și o procedură simplificată de înființare, deschizând ușa oricărei persoane interesate în promovarea tradițiilor culinare locale. Se arată în postare. Sunt actele necesare, fiind lăsat și numărul de telefon al lui Petru Ariciuc, director Cefidec, pentru cei care doresc informații suplimentare, alătură de inițiativei de a aduce arome autentice și povești locale oaspeților, promovând tradițiile culinare unice ale Tării Dornelor. Este îndemnul celor de la Tara Dornelor.