Cursuri gratuite pentru Punctele Gastronomice Locale

Agenția Națională a Zonei Montane din Vatra Dornei lansează un apel către iubitorii de bucă-tărie tradițională, oferindu-le o oportunitate deosebită de a descoperi și promova aromele autentice și poveștile locale prin intermediul cursurilor gratuite pentru înființarea Punctelor Gastronomice Locale. Aceste cursuri reprezintă nu doar o inițiativă educațională, ci și o modalitate de a încuraja dezvoltarea comunităților locale și de a sprijini economia zonelor rurale prin promovarea tradițiilor și a produselor locale.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Țara Dornelor, cursurile sunt gratuite și se desfășoară online prin platforma Zoom. Țara Dornelor se distinge prin varietatea sa de mâncăruri locale, cu specific bucovinean, invitându-vă să descoperiți arome autentice și povești locale. Pentru a completa experiența avem nevoie de puncte gastronomice locale, unde oaspeții pot savura tradițiile culinare chiar la gaz de acasă, unde vorba-i dulce și mâncarea-i hrană pentru suflet. Ce e de făcut? Înscrie-te la cursuri gratuite pentru punctele gastronomice locale.
Agenția Națională a Zonei Montane din Vatra Dornei organizează periodic cursuri pentru punctele gastronomice locale, facilitând înființarea acestor unități în gospodăriile țărănești. Avantajele includ mai puțină birocratie și o procedură simplificată de înființare, deschizând ușa oricărei persoane interesate în promovarea tradițiilor culinare locale. Se arată în postare. Sunt actele necesare, fiind lăsat și numărul de telefon al lui Petru Ariciuc, director Cefidec, pentru cei care doresc informații suplimentare, alătură de inițiativei de a aduce arome autentice și povești locale oaspeților, promovând tradițiile culinare unice ale Tării Dornelor. Este îndemnul celor de la Tara Dornelor.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close