Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost luminată de o dublă sărbătoare în data de 25 martie 2024, de Praznicul împărătesc al Bunei Vestiri al Bisericii Ortodoxe. Pentru această comunitate monahală, ziua a fost una de adâncă emoție și spiritualitate, deoarece a coincis cu hramul istoric al mănăstirii, dedicat Bunei Vestiri.
Mănăstirea Zihăstria Putnei, acest loc liniștit și luminos în care numeroși pusnici s-au retras de-a lungul timpului pentru a se dedica vieții monahale, a răsunat de rugăciunile viețuitorilor și ale credincioșilor care iubesc această mănăstire.
„Maica Domnului împarte tuturor oamenilor multă binecuvântare și mult har. Dragostea Maicii Domnului ne rugăm să fie cu noi toți.
Toți, auzim de multe ori spunând lucrul acesta că dragostea este cea care doare. Dar nu este adevărat, singurătatea este cea care doare, respingerea este cea care doare, invidia este cea care doare, să pierzi pe cineva drag este a cea care doare. Toată lumea confund aceste lucruri cu dragostea, dar, în realitate, dragostea este singurul lucru din lume care acoperă toată dragostea. Dragostea este singurul lucru din lumea aceasta care nu doare. Să ne rugăm, Maicii Domnului, că dragostea pe care ea a avut-o față de fiul ei și smerenie devenind roaba Domnului, dragostea Maicii Domnului să se reverse peste fiecare dintre noi, cei care ați venit astăzi în zi de praznic, să o cinstim împreună pe Maica Lui Dumnezeu.”
Cu binecuvântarea a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a altor ierarhii de seamă, raclele care adăpostesc fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și ale Sfântului Ierarh Modest au fost aduse din Grecia și puse spre închinare în această zi deosebită. Slujba liturgică a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Iar răspunsurile liturgice au fost date de către grupul psaltic Sfântul Inochentie de la Probota.