Suceava Alert: aplicație pentru sesizări

Încă din anul 2019, municipiul Suceava are o aplicație proprie unde pot fi transmise sesizări către direcții specifice din primărie cu privire la diferite probleme din municipiu. Dacă în alte orașe mari asemenea platforme sunt deseori accesate de oamenii care au anumite nemulțumiri, la Suceava interesul este scăzut, în detrimentul rețelelor de socializare. Doar că în social media nu există nici o garanție că o sesizare este și luată în calcul sau înregistrată de primărie.

“Pentru că eu sunt o persoană implicată, o persoană transparentă și stau foarte mult cu telefonul, din păcate, câteodată, dar fac acest lucru pentru a discuta cu sucevenii. Fac apel la suceveni să folosească aplicația Suceava Alert. Este aplicația primării municipiului Suceava, este disponibilă gratuit în iOS și Android și acolo se pot încărca fotografii, se pot încărca sesizări. După ce se face această încărcare și se reușește să transmită mesajul, se primește un mesaj automat, ”sesizarea dumneavoastră fost înregistrată!”, iar ulterior pe acea sesizare apare, fie în lucru, fie rezolvat. Repet, Suceava Alert este o aplicație din 2019 și până acum au fost doar 28 de sesizări pe această aplicație.”

De fapt, din cele 28 de sesizări înregistrate, 20 au fost teste ale echipei de implementare, ceea ce face ca această platformă de comunicare directă cu anumite departamente din primăria Suceava să nu fi fost de interes pentru persoanele care au anumite sesizări de făcut. În aplicația Suceava Alert pot fi făcute sesizări care țin de controlori, străzi, transport public, utilități publice, siguranță și ordine publică, salubritate, câini fără stăpân, spații verzi, cimitire, mobilier stradal, ghișeul.ro sau poliția locală.

Authors

 • Televiziunea Intermedia

  Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

 • Cătălina Biholar

  Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comentarii

 • Constantinescu Acum 2 luni

  Suceava Alert nu se poate descărca….

 • Mihaiv Acum 2 luni

  Am făcut 2 sesizări deoarece referitor la o gura de canal neacoperita. Au fost 2 deoarece prima nu a apărut în istoricul de sesizări în primele luni. După 8 luni sesizarea a fost respinsa.

 • Hanuseac Vasile Acum 2 luni

  La fosta gospodarie de partid de pe Zamca linga biserica Sf.Petru si Pavel sunt aproape 20 de caini din cauza carora nu ne putem odihni.Sunt si un pericol real pentru copii.Rugam masuri adecvate.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close