“Teatrul, diplomație culturală”, tema ediției 2024 a Festivalului de Teatru de la Suceava

În perioada 11 – 19 mai se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec, eveniment dedicat celebrării artei teatrale și promovării diplomației culturale. Sub tema “Teatrul, diplomație culturală”, festivalul aduce în prim-plan diversitatea și importanța relațiilor culturale internaționale, sub forma spectacolelor teatrale și a diferitelor evenimente conexe. Este o ocazie unică de a explora și de a sărbători contribuția teatrului la dialogul și înțelegerea interculturală într-o lume tot mai interconectată.

Invitatul special al zilelor teatrului Matei Vișniec este, ca în fiecare an, dramaturgul Matei Vișniec. Actorii teatrului Sucevean vor deschide oficial festivalul cu premiera spectacolului Cum l-am îngropat pe Stalin de Artur Solomonov în regia lui Teodor Cristian Popescu. O informație de interes este că abonamentele vor fi puse în vânzare la casierie în perioada 1 aprilie-3 mai 2024. Biletele vor fi puse în vânzare tot la 1 aprilie 2024, doar că ele vor putea fi achiziționate, atât prin casierie cât și online, pe platforma blt.ro. Foarte important, nu se fac rezervări.

„Am stabilit mai multe categorii de bilete, precum și abonamente. Și am ținut cont de faptul că avem spectacole diverse și ne dorim să fie cât mai accesibile unei categorii, cât mai largi de spectatori. Așadar, biletele, avem mai multe categorii, așa cum vă spuneam. Categoria 1, 70 de ron, este prețul premierei noastre din data de 12 mai. A doua categorie înseamnă 110 ron. Avem două spectacole care vor fi vândute. La acest preț, 110. Categoria 3, 80 de ron, 5 spectacole. Alte 5 spectacole vor fi vândute la prețul de 50 de ron. Și, de asemenea, nu am uitat de spectacolele pentru copii. 20 de lei este prețul unui bilet, un preț unic pentru cei care vor alege acest tip de spectacole. Concertele. Din interiorul… De fapt, în interiorul festivalului de anul acesta, de fapt, putem vorbi despre două concerte mari. Unul va fi cu acces liber, cel care va avea loc în Cetatea de Scaun a Sucevei, în prima zi de festival. Și un altul, care va fi găzduit de Art Rock Cafe, e vorba de un concert urma la prețul de 40 de ron. Așa cum vă spuneam, vom avea și abonamente, pentru că e un aspect de interes pentru spectatorii noștri. Și așa ne dorim. Să și fie, pentru că va crește, practic, gradul de accesibilitate al spectatorilor. Abonamentul se poate achiziționa, așa arată un abonament, ca de obicei, cu culorile și cu vizualul festivalului nostru.
Abonamentul se poate achiziționa cu 600 de ron, doar de la casieria teatrului, și include 13 spectacole. Sunt principalele spectacole din festival. Conține spectacole de diverse categorii de preț. Și, practic, pentru vizionarea acestora, reducerea ar fi una atractivă, de la 940 de lei la 600 de lei. Dar fiindcă, cel mai adesea, spectatorii nu vin singuri la spectacole de teatru, ci însoțiți de cineva,
avem și un abonament de 1000 de lei, practic, aplicăm încă o reducere, în loc de 1200, va costa accesul pentru două persoane, 1200 de lei.”

Organizatorii festivalului sunt Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Primăria Municipii Suceava, Consiliul Local Suceava, Ministerul Culturii.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close