„Caravana cu medici” a adus speranță în Grănicești

Sâmbătă, pe 30 martie 2024, „Caravana cu medici” a poposit în localitatea Grănicești, județul Suceava, oferind copiilor din zonă acces la consultații medicale gratuite. Proiectul, inițiat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, are ca scop evaluarea stării de sănătate a populației, facilitarea accesului la servicii medicale profesionale și promovarea educației medicale. Aproximativ 120 de copii au beneficiat de evaluări clinice și paraclinice, cardiologice, pneumologice, dermatologice, oftalmologice și stomatologice.

Echipa medicală a fost formată din voluntari de la Colegiul Medicilor București și Asociația ”Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”,
printre care conferențiar universitar dr. Cătălin-Gabriel Smarandache de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, dr. Iulian Rotaru, medic specialist, chirurgie cardiopediatrică, Spitalul de Copii ”Marie S. Curie”, București, și dr. Adriana Mihălaș, secretar general al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din București.

„Sălile de clasă ale școlii gimnaziale din localitatea Grănicești, pentru o zi, au devenit centre de investigație, de diagnostic, de prevenție, pentru copii, astfel medici pediatrici, medici de diferite specialități, cardiologie, endocrinologie, dermatologie, imagistică medicală, au venit în sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a organiza un eveniment medical în vederea promovării activităților medicale, având în vedere că sănătatea este un bun universal pentru oameni și de la oameni pentru oameni.”

Caravana medicală este un proiect cu impact semnificativ pentru comunitățile defavorizate, oferind copiilor acces la servicii medicale de calitate și contribuind la îmbunănățirea stării de sănătate a populației.

„Ideea asta cu caravana medicilor este o idee bună. Din punctul meu de vedere, ca și specialist în chirurgia cardiovasculară pediatrică,
este foarte important să se organizeze astfel de caravane, deoarece poți efectua un screening al malformațiilor cardiace pentru copiii care provin din, eu știu, din zone puțin mai îndepărtate și care nu își permit să ajungă în marile orașe unde pot fi evaluați ecocardiografic de către cardiologii pediatrii.”

Evenimentul a fost apreciat de toți cei implicați, cadre medicale, profesori, părinți și copii care au mulțumit organizatorilor pentru această inițiativă benefică.

„Faptul că această caravană este sprijinită și în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru noi este ceva care evidențiază și relația noastră cu bisericile din Comuna Grăniciești. Întotdeauna școala și biserica au fost cele care au dus la dezvoltarea comunității și buna colaborare, practic, întotdeauna generează un produs care promovează omul și societatea în care trăim.”

Activitatea a fost organizată în colaborare cu autoritățile locale din comună, cadrele didactice din unitățile de învățământ din Grăniciești, Românești, Gura Solcii, Iacobești și Slobozia Sucevei și preotul paroh Cristian Ioan Daneliuc de la parohia ”Sfinții Arhanghel Mihail și Gavril” Grăniciești.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close