Cum putem să oferim mângâiere vârstnicilor de la Bogdănești de Sfintele Paști

Duminica Sfintei Cruci a fost celebrată la Mănăstirea Bogdănești printr-o serie de evenimente emoționante dedicate seniorilor din centru. Vineri, moaștele Sfântului Serafim de Sarov au sosit de la Mănăstirea Sihăstria pentru a binecuvânta centrul, iar a doua zi a avut loc o slujbă specială cu arhiereu, Taina Sfântului Maslu. Duminică, numeroși credincioși s-au alăturat slujbei de la Mănăstirea Bogdănești, unde Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a oficiat Sfânta Liturghie.

Mănăstirea Bogdănești a organizat o serie de evenimente în zilele dedicate Sfintei Cruci, cu scopul de a oferi mângâiere și bucurie duhovnicească celor 100 de vârstnici găzduiți în centrul mănăstirii. Evenimentele au început de vineri, când un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov a fost adus de la Mănăstirea Sihăstria pentru a binecuvânta centrul, iar a doua zi s-a oficiat taina Sfântului Maslu cu Arhiereu. Duminică, numeroși credincioși s-au alăturat slujbei de la Mănăstirea Bogdănești, unde Preasfințitul părinte Ieronim, episcopul Daciei Felix, a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa vorbit despre importanța Sfintei Cruci
ca simbol al jertfei Mântuitorului Iisus Hristos și al mântuirii sufletului.

„V-ați întrebat poate de ce, acum când ne îndreptăm către momentul în care vom comemora Sfintele pătimiri și răstignirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la jumatatea căii este pomenită Sfânta Cruce a Domnului. Crucea Domnului, spun cărțile noastre sfinte, este pe de o parte o încurajare a creștinilor, ca privind la puterea ei și amintindu-și de Sfintele pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos să găsească putere, acum când au parcurs aproape jumătate din Sfântul și Marele Post, să continue nevoința lor. Continuie nu numai postirea de bucate, ci și postirea de fapte rele, să întărească mai mult dragostea și în același timp atașamentul și dragostea milostivă față de aproapele. Fie el căzut în păcate, fie el căzut în suferințe trupești, fie el cu lipsuri pe care nu le poate împlini.”

Evenimentele dedicate Sfintei Cruci la Mănăstirea Bogdănești au avut loc în contextul anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, declarat de Biserica Ortodoxă Română. Pe ecran sunt afișate datele unde puteți face donații în bani pentru Mănăstirea Bogdănești și bătrânii care viețuiesc acolo.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close