Ambulanța solicită desființarea separatoarelor. Primăria Suceava analizează

Conducerea Primăriei Suceava a anunțat că va analiza solicitarea Serviciului Județean de Ambulanță cu privire la desființarea separatoarelor de sens din zona comercială a municipiului. Primarul Ion Lungu a declarat că va cere avizul Poliției Rutiere în acest sens. Edilul a amintit că separatoarele au fost montate pentru reducerea numărului de accidente rutiere pe principalul bulevard al orașului.

Astfel de imagini sunt la ordinea zilei în Suceava. Pentru că se confruntă adesea cu blocaje în trafic și efectiv nu au pe unde să circule pentru a ajunge la pacienți în cel mai scurt timp, ambulanțierii au solicitat din nou primăriei Suceava să desființeze separatoarele de sens din zona comercială a orașului. În replică, primarul Ion Lungu a declarat că înainte de a lua o decizie, se va consulta cu poliția rutieră. Alesul local a explicat că separatoarele de sens au fost montate în baza unui studiu de circulație.

„Repet, la vremea respectivă, toți specialiștii din studiul de trafic au venit cu acele soluții pentru o siguranță a traficului. Primarul a afirmat că în zona în care au fost montate separatoarele de trafic a scăzut numărul de accidente rutiere. Dacă am făcut acel scoar și în zona grupului școlar, acolo cu o bară în pandă, probabil că ar fi fost accidente mai puțin nici acolo. Deci au și el rostul lor, nu sunt specialiștii, dar la vremea respectivă tot așa au venit specialiștii și au spus până la acele scoare pentru creșterea siguranței circulației.”

Ambulanțierii au mai solicitat desființarea separatoarelor de sens de pe Calea Unirii în perioada 2018-2019.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close