Ambulatoriu integrat, spital nou și locuințe pentru medici în Vatra Dornei

Până când un nou spital va fi construit la Vatra Dornei, municipiul va avea un ambulatoriu integrat cu 17 cabinete medicale, din care nouă pe specialități care există deja în stațiune și altele opt noi. Nici medicii nu mai fug de orașele mici, cu atât mai mult cu cât administrația investește în condiții cât mai bune pentru actul medical, dar și în locuințe de serviciu pentru personalul din sănătate.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de deputatul Angelica Fădor, Dumitru Pardău, primarul Ilie Boncheș și viceprimarul Marius Rîpan, au verificat stadiul mai multor lucrări din municipiul Vatra Dornei. De pe șantierul viitoarelor 110 locuințe sociale și de serviciu, Gheorghe Flutur a lăudat administrația dorneană pentru investițiile din mai multe domenii, infrastructură stradală, infrastructură școlară, apă și canal, gaz metan, infrastructură pentru sănătate.

„Dornenii pot veni sau cei din Țara Dornelor să-și facă analize. Încă două blocuri operatoare pe lângă cel existent. S-a mărit echipa de medici de la Vatra Dornei. Am văzut că au adus și computer tomograf nou, asta înseamnă un pas uriaș spre siguranța oamenilor din Țara Dornelor.”

Spitalul Municipal din Vatra Dornei este finanțat parțial și de către bugetul local al municipiului Vatra Dornei, al primăriei Vatra Dornei. Spitalul de care beneficiază de altfel tot bazinul Dornelor. Trebuie spus lucruri importante, dar ca și finanțare doar primăria municipiului Vatra Dornei legal are voie să finanțeze. Bun, noi ne-am oprit la finanțarea din bugetul local, care a fost, poate, și nu poate, dar cu siguranță mult mai bună față de ceea ce era înainte. Am căutat și aici proiecte de finanțare pentru modernizare, extindere, reabilitare a tot ceea ce înseamnă Spitalul la Vatra Dornei. Avem și cred că în luna următoare vom avea de inaugurat un proiect de ambulatoriu integrat.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close