A murit Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar și autor al mai multor cărți, a murit la vîrsta de 71 de ani. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernul Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esențial în reformarea sistemului de justiție din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept și la respectarea drepturilor omului. În martie 2022, Doru Viorel Ursu s-a aflat pentru ultima oară în mijlocul sucevenilor, la un eveniment în cadrul căruia și-a lansat două cărți.

Cu profundă tristețe anunțăm trecerea la cele veșnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieții politice și juridice românești. Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnul Severin pe 1 martie 1953, a absolvit Facultatea de Drept din București în 1976 și a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit Ministru de Interne în Guvernul Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esențial în reformarea sistemului de justiție din România postcomunistă. A contribuit la consolidarea statului de drept și la respectarea drepturilor omului, se arată într-un comunicat transmis de familie în dimineața zilei de 14 aprilie. Pe lângă cariera sa politică, Doru Viorel Ursu a excelat și în domeniul juridic. A fost judecător militar și ulterior conferențiar universitar la Facultatea de Drept din București. A publicat numeroase cărți, printre care „Colivia cu ciori vopsite”, „Sânge și carne de om”, „Ministru de interne, radiografia unei lovituri de stat”, „Ministru de Interne, început de sfârșit”, „Șah-mat la România”, „Țara ultimului soldat” și „Umbre:, prin care a demonstrat o profunzime a gândirii și o pasiune pentru domeniul juridic, mai transmite familia. Doru Viorel Ursu a fost un om de onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.
Familia îndurerată va anunța locul de viață, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment. Se mai arată în comunicat. Prezent la mai multe emisiuni ale Televiziunii Intermedia, Doru Viorel Ursu s-a aflat pentru ultima oară în mijlocul sucevenilor, în martie 2022. Atunci, la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, prin biblioteca USV, alături de Televiziunea Intermedia, a fost organizată o dublă lansare de carte, în prezența autorului, ”Avocatul”. Fostul judecător și Ministru de Interne, Doru Viorel Ursu. În umbra recentelor conflicte din Ucraina, gazdele, invitatul, dar și publicul, au punctat câteva dintre momentele istoriei din ultimii 30 de ani ai României.

Doru Viorel Ursu- fost Ministru de Interne „Ceea ce se întâmplă astăzi, Zbigniew Brăzinski, consilier de taină și politic pentru siguranță,
a lui Jimmy Carter și cred că și a lui Bill Clinton, spunea că tot ce se întâmplă e din etape dinainte pe mâine. Și aceste etape, influențează în principal supremația mondială a statelor lor. Pentru una sau mai multe generații. Pentru asta trebuie, Brăzinski spune, nu eu, identificate statele potențiale. Și, acapararea elitelor lor. Marea tablă de șah, pe care domnii politici ai României trebuia să o citați încă din 1995. Pentru că pe partea cealaltă vine Toflăt, cu celebra Power Shift, puterea în mișcare, tot cam acum 25-30 de ani, care spune că omenirea se îndreaptă pe traiectorii dinainte stabilite. Și că prăbușirea comunismului și RSS-ului sunt simple ciondăneli. Zice Toflăt. Față de giganticele bătălii pentru supremația mondială care vor urma. Omul e nimic. Nu omul interesează pe cei pe care Toflăt îi numește. Pe gladiatorii globali. Mai bine, Sam, Samuel Hettington, profesor de universitate, Columbia University, Massachusetts, etc. Există tot. Tehnologii și așa mai departe. Care spune că pentru epoca modernă caracteristică e ciocnirea. Ciocnirea civilizațiilor sau reformarea ordinii mondiale. Și el observă că, de fapt, confruntarea vine între trei mari puteri de pe continente diferite, cu religie diferită și cu sistemele comunice. Și marea surpriză care, după părerea mea, vine pe turnante, e China. Deci, aceste puteri, pe de o parte statele noi, pe de altă parte Rusia. Dar iată că și China și dispută, din păcate, sub forma generală a războiului civil, supremația mondială.”

“Nu există mai multe istorii ale aceluiași neam. Doar neamuri care își ucid din timp în timp, istoria”, spunea Doru Viorel Ursu.

Autor

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close