Paul Burcă, elev al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava Olimpic la mai multe discipline

Un elev deosebit al Colegiului Național “Ștefan cel Mare” din Suceava, Paul Burcă, evidențiază excelența în mai multe domenii olimpice. Aflat în clasa a XII-a, Paul își dedică pasiunea și energia studiului matematicii. Recent, acesta s-a calificat la 6 olimpiade naționale și este considerat un geniu.

Paul Burcă, un elev din Vatra Dornei, s-a remarcat ca un exponent al excelenței în matematică. Acesta investește majoritatea timpului său în studiul și explorarea numerelor și formulelor, ceea ce l-a condus la realizări remarcabile. Paul a dezvăluit că este priceput într-o varietate de discipline matematice, doar că unele îl fascinează în mod deosebit.

„Matematică și fizică, informatică, o să trebuiască să merg cu matematică, dacă am de ales între ele, deși tot între matematică și fizică sunt foarte aproape. Matematică îmi place puțin mai mult, că am avut rezultate mai bune la ea, dar așa, cam egal la cum lucrez la ele.”

În lumina acestor realizări, Paul Burcă devine nu doar un model de excelență în matematică, ci și un exemplu de modestie și recunoștință. Drumul său către succes este unul marcat, de determinare, pasiune și recunoaștere.

Autor

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close