Ce temperaturi preferă românii în propriile locuințe

În urma unui studiu, s-a constatat că majoritatea românilor preferă ca temperaturile din locuințe să fie cuprinse între 22 și 24°C, în timp ce doar 3,8% se simt confortabil cu intervalul de 16 până la 19°C. Mai mult de 40% dintre români au instalat termostate inteligente pentru a controla temperatura în locuințe.

Interesul pentru reducerea consumului de energie în rândul românilor crește. Prin urmare, aproximativ 80% au luat sau iau în considerare măsuri în acest sens și realizează că un comportament responsabil duce la economie și la scăderea valorii facturilor. Printre metodele de eficiență energetică se numără termostatul inteligent, care este utilizat de 43% dintre români în locuințele lor. În schimb, mai puțin de 10% folosesc diverse aplicații pe telefonul mobil, precum cele smart home.

În ceea ce privește utilizarea termostatului, aproape 32% dintre români îl ajustează ori de câte ori simt nevoia, în timp ce 24,6% îl ajustează în funcție de temperaturile exterioare. În plus, aproximativ 15% își setează temperatura preferată la începutul sezonului rece, iar 7,1% mențin aceeași temperatură pe tot parcursul anului.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close