LPS Suceava, campioană națională la rugby U20

Echipa de rugby Juniori 1 a Liceului cu Program Sportiv Suceava a devenit campioană națională. Jucătorii antrenați de Codrin Prorociuc și Mihai Coca s-au impus în finala disputată pe stadionul Arcul de Triumf în fața celor de la Rapid București cu scorul de 23-22.

Echipa de rugby a Liceului cu Program Sportiv din Suceava este noua campioană națională la Juniori 1. Chiar dacă plecau cu șansa a doua la cucerirea titlului național, jucătorii antrenați de Codrin Prorociuc și Mihai Coca au intrat extrem de motivați pe teren.

Încurajată din tribune de aproximativ 70 de suporteri, gruparea suceveană a dat peste cap calculele hârtiei și a câștigat finala disputată pe stadionul Arcul de Triumf în fața celor de la Rapid București, cu scorul de 23 la 22, la pauză 10 la 12. LPS Suceava și-a asigurat victoria prin punctele marcate de Iulian Hodeniuc (un eseu), Ioan Oanea (un eseu), David Bălan (două lovituri de pedeapsă și două transformări) și Marian Popescu (o lovitură de pedeapsă). Festivitatea de premiere a fost oficiată de președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

„După munca depusă, au venit și roadele, cum s-ar spune. Am crezut în Cred că ăsta e sentimentul cel mai plăcut și îmi doresc în viitor să creăm o echipă puternică la Suceava și să găsim oameni, potențial financiar, care să poată să ne susțină. Copiii aceștia merită. Avem niște valori, avem o disciplină și nu cred că o să dezamăgim pe nimeni niciodată. Îi aștept pe toți iubitorii de sport, de rugby, de Suceava și nu neapărat de sport să fie alături de noi. Îmi doresc foarte mult să fim pe harta rugby-ului românesc, să fim acolo în Superligă.”

„E o generație care sunt sigur că nu o voi mai regăsi foarte curând. Sunt mândru că sunt director al Liceului cu Program Sportiv. Îi felicit, în primul rând, pe antrenori. Nu neapărat ordinea este cea care o enumerez, dar și acești copii minunați, acești sportivi care au dat totul. Au dat totul. Și în semifinala de la Constanța, dar și aici. Ne-au produs o bucurie imensă. Părinților care au fost în tribună, bunicilor, prietenilor din tribună, felicitări din toată inima. Sunt sigur că acești copii vor avea un cuvânt greu de spus în sportul de performanță.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close