În pitorescul peisaj al Bucovinei, ouăle încondeiate devin povești de viață și tradiție la cele două festivaluri anuale de la Ciocănești și Moldovița. Aceste evenimente aduc în prim-plan meșteșugul vechi de încondeiere a ouălor, transformându-le în adevărate opere de artă încărcate de simboluri și istorie. La Ciocănești, duminică, pe 21 aprilie, peste 75 de încondeietoare au participat la a 19-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, iar 70 de copii și tineri s-au întrecut la un concurs de încondeiat ouă. Urmează, duminică, pe 28 aprilie, Festivalul de la Moldovița.
Într-o atmosferă plină de culoare și tradiție, a avut loc cea de-a 19-a ediție a Festivalului Național al Ouălelor încondeiate în pitorescul sat Ciocănești, din județul Suceava. Meșterii populari și copiii s-au adunat pentru a celebra arta străveche a încondeierii ouălelor, împărtășindu-și talentul și păstrând vie această tradiție ancestrală.
Între timp, Moldovița se pregătește pentru debutul celei de-a 15-a ediției a Festivalului Ouălelor Încondeiate, care are loc în Duminica Floriilor, în conformitate cu tradiția respectată încă de la prima ediție. Evenimentul va începe duminică, pe 28 aprilie, cu sosirea invitațiilor la ora 10, în vreme ce deschiderea oficială este programată la ora 13, în sala sporturilor din localitate.