În Bucovina, ouăle încondeiate își spun povestea la festivalurile de la Ciocănești și Moldovița

În pitorescul peisaj al Bucovinei, ouăle încondeiate devin povești de viață și tradiție la cele două festivaluri anuale de la Ciocănești și Moldovița. Aceste evenimente aduc în prim-plan meșteșugul vechi de încondeiere a ouălor, transformându-le în adevărate opere de artă încărcate de simboluri și istorie. La Ciocănești, duminică, pe 21 aprilie, peste 75 de încondeietoare au participat la a 19-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, iar 70 de copii și tineri s-au întrecut la un concurs de încondeiat ouă. Urmează, duminică, pe 28 aprilie, Festivalul de la Moldovița.

Într-o atmosferă plină de culoare și tradiție, a avut loc cea de-a 19-a ediție a Festivalului Național al Ouălelor încondeiate în pitorescul sat Ciocănești, din județul Suceava. Meșterii populari și copiii s-au adunat pentru a celebra arta străveche a încondeierii ouălelor, împărtășindu-și talentul și păstrând vie această tradiție ancestrală.

Între timp, Moldovița se pregătește pentru debutul celei de-a 15-a ediției a Festivalului Ouălelor Încondeiate, care are loc în Duminica Floriilor, în conformitate cu tradiția respectată încă de la prima ediție. Evenimentul va începe duminică, pe 28 aprilie, cu sosirea invitațiilor la ora 10, în vreme ce deschiderea oficială este programată la ora 13, în sala sporturilor din localitate.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close