Prima zi de campanie electorală, primele acuzații

La doar câteva ore după debutul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare, atât PSD cât și PNL au încălcat legislația cu privire la afișajul electoral. În mod paradoxal, problema a fost semnalată de candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi. În plus, reprezentanții celor două partide se acuză reciproc că au furat startul campaniei.

Potrivit legislației, a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. În noaptea de joi spre vineri, reprezentanții partidelor politice, precum și candidații independenți, au început să își lipească afișele în spațiile amenajate de primărie. Problema este că atât PNL cât și PSD au încălcat legislația în sensul că au lipit mai mult de un afiș pe unele panouri din municipiul Suceava.

În mod paradoxal, problema a fost semnalată de viceprimarul Lucian Harșovschi, candidat din partea PNL la funcția de primar al Sucevei. El i-a acuzat pe cei de la PSD că au furat startul campaniei, întrucât au lipit afișe în Suceava înainte de miezul nopții. ”Conform legislației in vigoare, fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral pe fiecare dintre cele patru panouri. Am mai specificat acest lucru, dar se pare că unii au încălcat regulile încă din primele clipe ale campaniei electorale, ba chiar au ”furat” și startul”, a declarat Lucian Harșovschi. Pe de altă parte, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Suceava, Vasile Rîmbu, susține că de fapt reprezentanții PNL ar fi furat startul campaniei.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close