Cadoul Primăriei Suceava pentru copii, de 1 iunie. Noi locuri de joacă în oraș

Primăria Suceava a început lucrările de amenajare a unui loc de joacă pe o suprafață de 700 de mp, în imediata apropiere a bisericii Sf. Andrei din cartierul Burdujeni. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat că investiția este realizată în baza contractului de asociere între primărie și firmele de salubritate. Pe de altă parte, până pe 1 iunie, vor fi amenajate și alte locuri de joacă din oraș.

Primăria Suceava a început lucrările de amenajare a unui loc de joacă în apropierea Bisericii Sfântul Andrei din cartierul Burdujeni.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Este un loc de joacă de aproape 700 de metri pătrați cu suprafață cauciucată de tartan, care se face pe baza contractului de asociere între operatorul de salubrizare Ritmic și Diasil Și acest loc de joacă sperăm noi să-l finalizăm până la 1 iunie. Mai mult decât atât, tot astăzi începe trasarea unui nou loc de joacă în lunca Sucevei. Am primit toate avizele și avem autorizația pentru a construi în lunca Sucevei un loc de joacă între digul perpendicular de acolo și cel de la sala sportului, unde este acea salcie. Construim tot prin această asociere și acel loc de joacă.”

În următoarea perioadă vor fi amenajate sau modernizate și alte locuri de joacă.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„În paralel, prin direcția de investiții, modernizăm alte astfel de locuri de joacă în tot municipiul Suceava.
Valoarea acelor locuri de joacă e undeva la 2.800.000 de lei. Și vă spun că deja se lucrează pe strada Viitorului, strada Zorilor, strada Victoriei, strada Tipografiei și strada Luceafarului. Urmând, în perioada următoare, se începe lucrările și la celelalte. Ca idee, 79 de locuri de joacă are municipiul Suceava, fără acestea două. Din 79 de locuri de joacă, 46 sunt deja reabilitate. Sunt 23 care au fost desființate total, pentru că așa am avut indicații de la cei de la ISCIR. Și din acele 23, 10 sunt în proiectare pentru a fi modernizate și făcute din nou. Prin urmare, pe 1 iunie, pentru că e foarte important, copiii din municipiul Suceava vor avea alte, noi locuri de joacă pentru și astfel de spații de recreere.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close