Protest spontan la APM Suceava din cauza discriminării salariale

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Suceava au organizat un protest spontan, joi dimineața, în semn de nemulțumire față de discriminarea salarială și întârzierea adoptării legislației pentru alinierea salariilor. Angajații APM Suceava au oprit activitatea la ora 10 și au ieșit în stradă pentru a atrage atenția asupra situației injuste cu care se confruntă. Motivul protestului este tergiversarea adoptării unui proiect de lege care vizează alinierea salariilor din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului la nivelul celui național.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Suceava atrag atenția asupra faptului că întârzierea adoptării acestui proiect de lege întărește nedreptatea și discriminarea salarială, deoarece majoritatea funcționarilor publici din alte instituții au beneficiat de majorări salariale începând cu 1 ianuarie 2024. Ei solicită rezolvarea acestei situații inechitabile și acordarea atenției cuvenite pentru soluționarea problemei.

Mihaela Poleacu- consilier Compartiment Relații Publice APM Suceava
“Noi nu luăm salarul care ar trebui, deși celelalte deconcentrate iau salariul mărit de la 1 ianuarie, adică mărit, aliniat la agențiile centrale. Noi dorim alinierea cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului, deoarece avem aceleași atribuții și cu atât mai mult anumite atribuții ale lor ne sunt nouă date prin derogare de competență și vă dau un exemplu, pentru viza anuală, ordinul de aplicare a vizei anuale pe autorizațiile de mediu prevede că acest lucru este făcut de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în realitate îl facem noi, pentru că în fiecare an în luna ianuarie, la începutul aceste luni primim derogare de competență și toate vizele le facem noi și multe, multe alte activități. Deci considerăm că merităm pentru munca depusă salariul la fel ca și cei de la centru.”

Angajați ai mai multor agenții județene pentru protecția mediului au participat joi la acțiuni de protest, reclamând discriminări salariale comparativ cu alte instituții publice. În unele agenții a fost întrerupt lucrul, în altele a fost grevă japoneză.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close