Cupa Movileștilor la șah, ediția I

Centrul Muzeal și Multicultural „Palatul Dornelor” din Vatra Dornei a fost gazda primei ediții a Cupei Movileștilor la Șah. Competiția a reunit jucători de șah din întreaga țară și din străinătate, inclusiv maeștri internaționali și tineri șahiști promițători. Evenimentul a fost organizat de CS Șah Suceava și Primăria Municipiului Vatra Dornei, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Câștigătorul turneului Open A este maestrul internațional Petre Nad-Titus, cu o carieră de peste 38 de ani în acest sport.

Pe parcursul celor două zile la turneul Open A au participat jucători experimentați, iar turneul Open B a fost dedicat tinerilor sub 16 ani. Competiția a adus împreună nume de prestigiu ale șahului, printre care și câștigătorul turneului Open A, maestrul internațional Petre Nad-Titus de la CS Medicina Timișoara, cu o carieră de peste 38 de ani în acest sport.

Locul al doilea a fost ocupat de maestrul internațional Mihnea Costachii de la CSM Unirea Alba Iulia, iar locul al treilea a revenit maestrului internațional Lucian Ioan Filip de la Universitatea de Vest din Timișoara. Marele maestru Vasile Sănduleac din Republica Moldova a încheiat pe locul 4. În turneul Open B, primul loc a fost câștigat de Nectarie Miron de la CS Şah Suceava, urmat de Ioan Miron
de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachii din Rădăuți și de Costin Miron, tot de la CS Şah Suceava. Participanții au apreciat condițiile excelente oferite de Palatul Dornelor, un edificiu deosebit recent restaurat care a contribuit la crearea unei atmosfere unice pentru competiție.

Cupa Movileștilor la șah s-a dovedit a fi un succes remarcabil, celebrând talentul și dedicarea sportivilor și promițând să devină o tradiție importantă în peisajul competițional românesc.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close