Drapelul de Luptă al ISU Suceava, decorat

Drapelul de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” a fost decorat cu Ordinul ”Bărbăție și credință în grad de Cavaler”, în cadrul unei ceremonii militare la care a participat secretarul de stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la prima atestare a unei unități de pompieri militari în Suceava.

S-au împlinit 100 de ani de la prima atestare a unei unități de pompieri în Suceava. Momentul a fost marcat printr-o paletă de evenimente organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În dimineața zilei de sâmbătă 18 mai, salvatorii de la ISU s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare și au participat la ceremonia de decorare a drapelului de luptă cu Ordinul ”Bărbăție și credință în grad de Cavaler”,
conferit anul trecut de către președintele României, Klaus Iohannis. Emoționanta ceremonie s-a desfășurat pe platoul Cetății de Scaun a domnitorului Ștefan cel Mare. Ordinul de decorare a fost citit de generalul Constantin Florea, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar drapelul a fost decorat de secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat- sef DSU
„Acordarea drapelului de luptă unei unități este o recunoaștere pentru meritele acestei unități și a modului în care a servit populația și comunitatea și țara. Decorarea drapelului este o nouă recunoaștere pentru modul în care ați continuat să faceți.
Astăzi ați primit decorația care recunoaște la cel mai înalt nivel al statului român meritele noastre din ultima perioadă. Dacă ne uităm numai la ultimii patru ani, pandemia, după care situația care a impus-o agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și criza refugiaților, în care pot să spun că județul dumneavoastră a fost cel mai încercat în acest sens și v-ați dovedit a fi un inspectorat, merituos, bine pregătit, care și-a făcut treaba și-a servit nu numai România, dar și vecinii României acolo unde este nevoie și acolo unde aveau nevoie atunci când aveau nevoie de sprijinul nostru. În lumea noastră a salvatorilor de profesie, fiecare zi aduce noi provocări și riscuri, iar misiunile sunt, de cele mai multe ori, dificile și periculoase. Totuși, indiferent de circumstanță, ne-am angajat să fim acolo pentru cei aflați în situații dificile și să acționăm având mereu în suflet devotamentul față de semeni. Avem datoria să consolidăm valorile și reperele transmise de predecesorii noștri și să manifestăm în continuare aceeași perseverență și preocupare pentru valorizarea acțiunilor operative
derulate la nivel național și în sfera internațională. Pompierii militari suceveni sunt cu adevărat eroii noștri, câștigându-și un respect bine meritat din partea societății civile și a cetățenilor.

Din partea instituției pe care o reprezint, precum și a mea personal, vă adresez cele mai calde felicitări și vă urez succes în îndeplinirea misiunilor. Activitatea pe care o desfășurați nu înseamnă activitatea la un loc de muncă. Este viața dumneavoastră, este familia dumneavoastră. Cu acest prilej doresc să adresez… mulțumiri și familiilor dumneavoastră fără de care nu ați fi putut să vă implicați de maniera pe care ați făcut-o pentru a face față acestor provocări. Sunt aici să transmit mesajul municipalității, să vă asigur de respectul și aprecierea comunității. Vă dorim să aveți misiuni cât mai ușoare, fără jertfe și victime umane. Așa să vă ajute Dumnezeu. Iar dumneavoastră multă sănătate și mult succes în continuare!”

A urmat momentul defilării cu drapelul de luptă. Garda drapelului a fost condusă de colonelul Costică Ghiață, inspector șef al inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. a avut loc în Aula Magna (corp A) din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”. Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la atestarea unei unități de pompieri pe meleagurile sucevene, pompierii au făcut un album monografic, în care se arată că secția de la Fălticeni a fost prima atestată. Certificatul său de naștere a fost semnat la data de 10 iunie 1924.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close