„Despre tradiții… Ia românească – moștenire culturală strămoșească”, la Suceava

Ziua de 23 mai a fost dedicată tradițiilor strămoșești în cadrul proiectului ”Tradiții bucovinene”, ediția a II-a. Evenimentul a fost organizat de către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”.

Evenimentul intitulat ”Despre tradiții… Ia românească – moștenire culturală strămoșească”, s-a desfășurat pe 23 mai la Biblioteca Bucovinei și a fost inițiat de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și Școala Gimnazială numărul 3 din Suceava. Elevi și profesori din cele două unități școlare sucevene au prezentat tradiții mai puțin cunoscute și au pus în valoare costumul popular românesc cu un accent special pe Ia românească. Publicul a avut ocazia să admire costume populare vechi de aproape 100 de ani, iar doi elevi din clasa a IV-a au prezentat componentele costumului popular pentru femei și bărbați. Evenimentul a inclus și alte momente atractive, cum ar fi o scenetă de teatru, momente artistice cu grup vocal și soliști de muzică populară, precum și o expoziție de pictură dedicată Iei românești.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close