Omagiu emoționant la Mănăstirea Bogdănești pentru slujitorii folclorului și teatrului românesc

La Mănăstirea Bogdănești, marți, pe 28 mai, a avut loc un eveniment special de comemorare a peste 300 de artiști români de renume din folclor și teatru. Mai mulți interpreți de muzică populară au oferit un recital emoționant și au primit distincții pentru contribuțiile lor în cadrul acțiunilor social-filantropice. Slujba Parastasului a fost oficiată pentru odihna sufletelor marilor artiști, iar proiectul intitulat „Folclor în ajutor” a fost evidențiat pentru sprijinul adus celor aflați în nevoie.

Slujba Parastasului oficiată în Biserica Ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tezviteanul a fost condusă de protosinghel Panvo Dima și a avut ca scop comemorarea interpreților, instrumentiștilor, actorilor și altor personalități din folclor și teatrul trecute la cele veșnice. Între aceștia, Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ion Dolanescu, Anda Călugăreanu, Mihaela Runceanu, Ștefan Bănică, Aurelian Andreescu, Alexandru Arșinel, Mărioara Murărescu, Adrian Pintea, Toma Caragiu.

La finalul slujbei, preotul Andrei Mocanu, director al Departamentului Pelerinaje al Centrului Eparhial Suceava, a adresat un mesaj de bun venit oaspeților și a mulțumit pentru inițiativa lor de a duce acest omagiu.

În semn de recunoaștere a contribuțiilor lor, interpreții Emilia Ghinescu și Petrică Remus Fandarac au primit Ordinul Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava din partea înalt preasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. Aceștia, împreună cu alți artiști prezenti, au oferit un recital emoționant, care a dus bucurie și mângâiere vârstnicilor prezenți.

Proiectul Folclor în Ajutor a fost evidențiat ca o inițiativă dedicată susținerii acțiunilor social-filantropice și aducerea de zâmbete pe chipurile celor în nevoie. De asemenea, Mănăstirea își propune să continue renovarea și consolidarea casei bunicilor, un proiect necesar pentru a oferi condiții mai bune de viață celor găzduiți în centru. Cei care doresc să contribuie la acest proiect pot face donații, în contul afișat pe ecran. Pe lângă activitățile social-filantropice, Mănăstirea Bogdănești acordă o atenție deosebită a alinării sufletelor vârstnicilor prin săvârșirea zilnică, a Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu. Periodic, aceștia sunt organizați în pelerinaje la bisericile și mănăstirile din eparhie, aducându-le astfel un plus de sprijin spiritual și comunitar.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close