Festivalul “Zilele Sportului Școlar”, la Putna

În perioada 30 mai – 3 iunie la Putna se desfășoară cea de-a 22-a ediție a Festivalului Interjudețean „Zilele Sportului Școlar”. În cadrul evenimentului sunt așteptați peste 1000 de copii din România și Republica Moldova.

Şcoala Gimnazială ”Mitropolit Iacob Putneanu” Putna și Primăria Putna organizează în perioada 30 mai – 3 iunie cea de-a 20-a ediţie a Festivalului „Zilele Sportului Şcolar”.

Se va concura la 10 discipline sportive pe 3 categorii de vârstă: clasa I–clasa a 4-a, clasa a 5-a–clasa a 6-a și clasa a 7-a–clasa a 8-a.
Festivitatea de deschidere a avut loc joi și a fost urmată de întrecerile de handball și săritura în lungime. Vineri sunt programate competiții de tenis de masă și tenis de câmp. Ziua de sâmbătă este destinată gimnasticii și atletismului, cu probe de alergare viteză, aruncarea mingii de oină, cross și ștafetă 4×200 de metri. Duminică la ora 9 vor începe meciurile de fotbal și concursurile de șah, iar marți, în ultima zi a Festivalului „Zilele Sportului Şcolar”, se va juca badminton, oină și rugby tag.

Întrecerile sportive se vor desfășura în 3 locații: Sala Sporturilor din Putna, pe terenul de sport a Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanu” Putna și la baza sportive “Mihai Roman” din Vicovu de Sus. Iată ce a declarat organizatorul evenimentului, directorul Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanu” Putna, profesorul Ciprian Crețan: “Festivalul interjudețean Zilele Sportului Școlar începe! Peste 1200 de medalii, 600 de diplome, 160 de cupe și trofee vă așteaptă la Putna. 87 de întreceri la 10 discipline școlare se vor desfășura pe parcursul a 5 zile, în cadrul celei de-a 22-a ediții. Mulțumesc tuturor celor implicați în sprijinirea și organizarea acestui eveniment. Hai să ne bucurăm de mișcare”, a transmis profesorul Ciprian Crețan. Manifestarea se desfășoară sub egida Direcției Județene de Sport Suceava și a Inspectoratului Școlar Județean Suceava și are ca parteneri Asociația pentru Dezvoltare Locală Putna, Academia Olimpică Română – filiala Suceava, Asociația Județeană de Fotbal Suceava, Fundația Te Aud România, Asociația Județeană de Rugby Suceava, Ocolul Silvic Putna, C.S. Hong Ha Rădăuți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close