„Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”, la ediția a II-a

Într-o atmosferă plină de bucurie și spiritualitate, comunitatea din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a marcat Ziua Internațională a Copilului printr-un eveniment deosebit, intitulat “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”. Organizat cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul a adus împreună copii și tineri pentru a celebra valorile creștine și spiritul de comunitate.

Teatrul Municipal Matei Vișniec a fost gazda a unei serii de activități dedicate copiilor și tinerilor din Eparhia Sucevei, oferindu-le oportunitatea de a se bucura de momente de învățare și divertisment. Evenimentul a fost dedicat celebrării vieții și a virtuților Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un model de curaj și înțelepciune pentru tinerii creștini. Tineri din diferite centre de tinereți și parohii au contribuit activ la organizarea și desfășurarea evenimentului, subliniind unitatea și solidaritatea comunității. Fondurile strânse în cadrul evenimentului au fost direcționate către susținerea unui copil aflat în nevoie, reflectând generozitatea și compasiunea comunității față de cei aflați în dificultate.

Prof. Cristi Gabriel Hurjui- consilier eparhial Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
„L-am sărbătorit pe Sfântul Ioan cel Nou, ocrotitorul nostru, și a fost un prilej bun să ne aducem aminte cu toții de perioada copilăriei,
de perioada în care cu toții ne-am bucurat de multe momente frumoase și nostalgia aceasta s-a așternut pentru câteva ore aici la Teatrul Matei Vișniec din Suceava. Unde am organizat, cu binecuvântare în al Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, cea de-a doua ediție a evenimentului Sfântul Ioan cel Nou, Bucuria Copiilor. O bucurie întreagă a fost aici, pentru că au participat mai bine de nouă coruri de copii din parohiile protopopiatelor eparhiei noastre. A fost și un vernisaj de pictură pe sticlă și lucrările lor au fost premiate cu premii, pentru că au fost mai mult de 100 de copii care s-au înscris în acest demers al nostru, de a da cumva o înfățișare copilărească și de bucurie chipului sfânt al mucenicului ocrotitor al sucevenilor.”

Ioana Rusu- președinte Asociația Preoteselor Sucevene “Sf. Elisabeta”
„Acest eveniment a fost creat cu multă, multă dragoste pentru a ajuta un caz nobil, un băiat de 9 ani care a suferit un accident de mașină, iar Asociația Preoteselor Sucevene a pregătit, în acest caz, un vernisaj de icoane, care sunt spre achiziție. Bănuții vor merge către cazul Filip George Alexandru pentru a depăși toate obstacolele care sunt în calea lui și ne dorim ca Alexandru să meargă la școală, să-l vedem alergând pe lângă casa părintească.”

Copiii și tinerii implicați au fost răsplătiți pentru eforturile lor cu premii și daruri oferite de Înalt Prea Sfinția Sa, Calinic Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, demonstrându-li-se astfel aprecierea pentru contribuția lor la eveniment.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close